Met Pittig Proza daag ik elke maand schrijvers van erotica uit om verhalen rond een bepaald thema te schrijven. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRPlaza.

Wat is Pittig Proza?

Pittig Proza is een zogenaamde meme; het is een maandelijkse schrijfuitdaging voor auteurs van erotische verhalen, erotica, of literotica. Het doel is om schrijvers van erotische verhalen meer bekendheid te geven en om je als schrijver verder te ontwikkelen.

In 2017 ben ik gestart met het NBRplaza’s Erotica Fest, omdat ik (amateur) schrijvers van erotische verhalen wilde helpen om een groter publiek te krijgen. Als schrijver van erotica merkte ik dat social mediaplatforms als Facebook erotische content weren. Bovendien is het erg lastig om met erotische verhalen hoog in zoekresultaten te komen van zoekmachines.

Verder merkte ik dat het als beginnend schrijver fijn is om te oefenen en om feedback te krijgen. Dat helpt om je als auteur verder te ontwikkelen.

Waarom zou je meedoen?

Pittig Proza is een initiatief om auteurs uit te dagen. Elke maand is er een nieuw thema. Dat thema kan je als schrijver inspireren. En misschien moet je daardoor soms ook een klein beetje buiten je comfortzone treden.

Verder helpt deze meme om meer lezers te genereren. Je blog zal bovendien meer inkomende links krijgen en dat is dan weer goed voor je SEO score, zodat je beter gevonden zult worden met zoekmachines. Lees hier waarom meedoen aan meme’s belangrijk is voor seksbloggers en erotica auteurs.

Samenwerking met NBRPlaza

Sinds 2018 werk ik met Pittig Proza samen met Erotica Fest van NBRPlaza. Dat wil zeggen dat de schrijfuitdaging op beide platforms hetzelfde is.

Als je een verhaal schrijft en deze aanmeldt bij één van de uitdagingen, dan zal deze op beide websites zichtbaar zijn. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.

Bij vier of meer verhalen kiest ik (of iemand anders die ik hiervoor benader) bovendien elke maand een verhaal dat er uit is gesprongen. Dit is altijd een persoonlijke mening. Dit verhaal krijgt de titel ‘Hete peper’ van de maand en dat is nog niet alles …

Alle deelnemende verhalen worden door mij en Marc van NBR voorzien van feedback en een opbouwende review.

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig.

Je hoeft geen toestemming te vragen om mee te doen met de uitdagingen van Pittig Proza, de enige voorwaarde is dat je een eigen blog of website hebt waar jij je verhaal post. Ik plaats geen gastberichten op mijn site. (NBR doet dit overigens wel, dus als je geen eigen blog of webpagina hebt, maar wel graag mee wilt doen, stuur me dan een mail, dan zorg ik dat het bij hen terecht komt. Zet erbij of je het verhaal onder een pseudoniem of anoniem wilt plaatsen. NBR maakt er dan een gastblog van).

Dus; Schrijf een erotisch verhaal rond het maandelijkse thema, fictie, non-fictie, dat is aan jou. De inhoud van je verhaal bepaal je zelf, maar onderwerpen die bij de wet verboden zijn, zijn niet toegestaan. (Bestialiteit, pedofilie net als geweld en verkrachting) Ook verhalen waarin overduidelijk sprake is van non-consent (tegen de wil van een van de personages) kunnen worden geweigerd. Verder moeten het uiteraard je eigen woorden zijn – geen kopie of reblogs, geen uitreksels van boeken of verhalen die al elders zijn gepubliceerd en geen reviews van producten of advertenties.

Vervolgens plaats je jouw verhaal op je blog of website en plaats daar de button van Pittig Proza bij. Zorg dat de button is gelinkt naar de pagina van de schrijfuitdaging.

Als laatste link jij jouw verhaal onderaan via de linktool bij de betreffende uitdaging. Je vult je mailadres (niet zichtbaar voor andere gebruikers), de titel van je verhaal en de link naar het verhaal op jouw eigen blog in en slaat op. Laadt vervolgens de pagina opnieuw en de link naar jouw verhaal is toegevoegd aan de uitdaging.

Deel je creatie op social media met de hashtag #PittigProza en #EroticaFest en reageer zoveel mogelijk op de inzendingen van anderen. Dit helpt om meer lezers te werven.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je alle Pittig Proza uitdagingen