Voor de Pittig Proza uitdaging van januari met het thema ‘Hentai – verlangen naar het vreemde’ werden in totaal vijf verhalen gelinkt, welke ook verschenen bij de gelijknamige uitdaging van NBRPlaza’s Erotica Fest. Twee van die verhalen werden geschreven door Marc en mijzelf en één verhaal heeft zich niet aan de regels van Pittig Proza gehouden. Daarom geen hete peper, wel feedback.

Feedback op de verhalen

Lutientje

Marc – Dit is een leuk sprookje met taalgebruik dat wankelt tussen fraai en gedateerd, maar wel passend bij de vertelling. Het thema is al zo oud als de mensheid, maar toch is de spanning mooi opgebouwd. Maar past het in het thema van deze maand (hentai)? Mêh …

Sanna – Dit verhaal geeft een leuke, erotische twist aan de Terschellingse sage van het Stryper Wyfke. De schrijfstijl is heel beeldend. Ik raakte een beetje uit het verhaal door de zinnen; ‘En toen zag hij haar. Een tapijt van gouden haar.’ Ik verwachte hier een vrouw te zien, maar het gaat twee keer over het haar. Misschien is één keer hier voldoende. Een fijn, subtiel verhaal.

Nishimura

Marc – Deze is van mezelf

Sanna – Dit is eigenlijk een heel lief erotisch verhaal, al eindigt de zachte erotiek dan wel wat grimmig. De wezentjes zijn ook heel lief beschreven, wat ik erg leuk vind. In dit verhaal kom ik vaak het woord ‘voelde’ tegen. Ik zou dan willen weten wat en hoe het personage precies voelt in plaats van dat ze bijvoorbeeld zegt dat ze een ‘orgasme voelde naderen.’

Alles voor niets … of niet

Marc – Een verhaal over kabeshiri ofwel: klem zitten. Een bekend thema in Hentai. Kabeshiri is een Japanse term voor een kink, waarin een persoon halverwege een muur vastzit en zich meestal door (veel) anderen consensueel seksueel laat gebruiken. Het is dus zoiets als een gloryhole, maar in plaats van alleen je geslachtsdeel steek je de onderste helft van je lichaam door een gat. Daarom wordt het ook wel ‘reverse glory hole’ genoemd. Letterlijk betekent kabeshiri (壁知り) zoiets als ‘muurkont’. Zoals wel vaker bij Hentai, schuurt dit thema aan tegen gewelddadigheid. Voor mijn gevoel is dat bij dit verhaal ook zo, maar hier en daar neemt de schrijver de veilige route door het slachtoffer te laten genieten. Wel moet ik de schrijver de tip geven om meer aandacht te besteden aan alinea gebruik en interpunctie.

Sanna – Dit verhaal zit wat mij betreft op het randje, wat al snel om de hoek ligt bij het Hentai genre, maar niet perse hoeft. Er is sprake van geweld en daarnaast krijgen we hier te maken met een twijfelachtige vorm van consent. Hoewel ik het mis kan hebben, kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat dit verhaal afkomstig is van dezelfde auteur die eerder van de Pittig Proza uitdagingen is geweerd. Zelfde stijl, zelfde soort verhaal, zelfde website-layout. Zelfde fouten ook. Jammer. Mijn inziens zijn er online voldoende platforms te vinden die wel een podium bieden voor dit soort verhalen. Ik raad de auteur aan het voortaan daar te proberen en onthoud mij van verder feedback.

The Scarlet Spider

Marc – Ik heb genoten van dit verhaal. Ik hou er van als een schrijver zich verdiept in een andere cultuur. Mooi geschreven. Ik werd meegenomen in de vervoering van de hoofdpersoon. Eerlijk gezegd vond ik het einde wat voorspelbaar, juist omdat die tattoo al zo vroeg in het verhaal was geïntroduceerd. Ook weet ik niet of het past in het thema ‘hentai’. Misschien als ze daadwerkelijk was getransformeerd tot spin.

Sanna – Ondanks de overduidelijk aanwezige en zeer prettige erotiek blijft dit verhaal vanaf het begin ook iets onheilspellends houden, wat natuurlijk precies de bedoeling is. Heerlijk verhaal. Dat het einde ook een beetje voorspelbaar is door de aanhoudende ‘dreiging’ doet daar niets aan af.

Hiroto

Marc – Ik had beelden van monsters uit Final Fantasy in mijn hoofd toen ik dit las. Ik had geen idee wat er gebeurde. Het was groter dan mijn fantasie aankon. En juist dat intrigeerde me. Hier en daar verwarrend, maar wel speels en passend in het thema Hentai. Goed gedaan.

Sanna – dit verhaal is van mij


Wil je ook feedback op jouw verhaal en misschien zelfs wel kans maken op de Hete Peper? Schrijf dan mee met de uitdaging van februari.