Pittig Proza is hartstikke nieuw en een (mijn) internet-Meme, een onderdeel van mijn website waarbij ik mijzelf en andere erotica-auteurs wil uitnodigen  mee te schrijven aan de maandelijkse uitdaging. Auteurs schrijven een verhaal naar aanleiding van het thema (prompt, of in het geval van  dit idee dus ‘de proza’) en posten dit op hun eigen blog. De link naar het verhaal posten zij met behulp van de tool onder de uitdaging van die maand.

Dit idee begon te rijpen toen Ewa-Nederland aankondigde te gaan stoppen, wat in december 2017 ook is gebeurd. Hoewel Eroscripta een aantal van de activiteiten van Ewa heeft overgenomen, zijn er ook een aantal onderdelen verdwenen, waaronder de maandelijks schrijfuitdaging en dit vind ik jammer. Na lang wikken en wegen heb ik dan ook besloten om zelf een dergelijke uitdaging neer te gaan zetten en ik hoop dan ook dat deze meme zijn weg zal weten te vinden naar al mijn collega-erotcia-auteurs en dat door promotie ook veel nieuwe auteurs hun weg hier naar toe weten te vinden.

Meedoen aan internet meme’s is belangrijk voor elke blogger en auteur van erotisch werk. Schrijven doe je alleen, maar jezelf verbeteren doe je door te blijven oefenen, verhalen van anderen te lezen en door de feedback die je krijgt op je verhalen ter harte te nemen. Uiteindelijk willen we allemaal de beste schrijver worden die we kunnen zijn. Toch? Laten we elkaar daar dus mee helpen.

Er zijn verschillende redenen waarom je mee zou moeten doen aan internet meme’s. NBRplaza schreef daar al eens een blogpost over.

Je hoeft geen toestemming te vragen om mee te doen, de enige voorwaarde is dat je een eigen blog hebt, waar je je verhaal post. In principe plaats ik geen gastberichten. Mocht je hier vragen over hebben dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Misschien onnodig om te melden, maar uiteraard is het bedoeling dat je verhaal erotisch is. Verder ben je vrij om ieder ander genre toe te voegen.

Dus; schrijf een erotisch verhaal van minimaal 500 woorden, fantasy of waargebeurd, dat is aan jou. De enige, echte regel is dat het je eigen woorden moeten zijn – geen kopie of reblogs, geen uitreksels van boeken of verhalen die al elders gepubliceerd zijn en geen reviews van producten of advertenties.

De allereerste uitdaging van Pittig Proza zal begin 2018 van start gaan, houd Vlammende Verzinsels dus in de gaten en schrijf vooral mee!

Je plaatst je verhaal op je eigen weblog of website en plaats daar de button van Pittig Proza bij. Zorg dat de button linkt naar de betreffende Proza.

Link je verhaal met de linkytool op de pagina van de maandelijkse uitdaging. Dit kun je doen vanaf de 1e van iedere maand, tot en met de laatste van diezelfde maand. Zodra de uiterlijke datum voor het linken van de uitdaging is verstreken, zal ikzelf of een ander (iemand van de overige auteurs of een totaal onafhankelijk persoon) een top-drie uit de ingezonden verhalen kiezen. Elke maand maak je dus kans om met je verhaal de 1e, 2e of 3e plaats te halen en dit met de bijbehorende promotie op social media.

Natuurlijk promoot je zelf ook jouw verhaal (en die van anderen) met de hashtag; #PittigProza en uiteraard wordt het zeer gewaardeerd als je de andere bijdragen leest en van je welgemeende, opbouwende feedback voorziet.

Wil je op de hoogte blijven en er zeker van zijn dat je geen enkele Pittig Proza uitdaging mist? Word hiernaast dan gewoon even abonnee.

Ideeën voor een thema zijn ook van harte welkom!

Ik zie jullie snel bij de eerste Pittig Proza uitdaging van 2018!