Met Pittig Proza daag ik schrijvers van erotica iedere maand uit verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRplaza. Het eerste thema van 2022, Pittig Proza januari, is;

Hoge Hakken

De meeste vrouwen (en een aantal mannen) hebben ze weleens gedragen. Schoenen met een hak. Voor de één een kwelling waar ze zich nooit aan overgeven, voor de ander een must en de finishing touch van de outfit. Uit een frans onderzoek van 2014 is gebleken dat vrouwen die hakken dragen meer en sneller aandacht of hulp van mannen krijgen dan hun soortgenoten op platte schoenen. En die behulpzaamheid gaat omhoog naarmate de hakken hoger worden. Hakken en de hoogte daarvan heeft dan weer geen enkele invloed op de behulpzaamheid van andere vrouwen.

Wat maakt een gehakte vrouw dan zo aantrekkelijk?

Met hakken krijgt het lichaam een andere houding. Voeten lijken kleiner en benen langer. Ook kantelt het bekken meer naar voren waardoor borsten en billen uitsteken en dat accentueert de vrouwelijke vormen en als je vervolgens een stukje op die hakken gaat lopen dan wordt die vrouwelijkheid nog meer benadrukt. (Als je op die hakken kúnt lopen tenminste) Vrouwen en mannen lopen verschillend. (Volgens psychologen van de University of Portsmouth) Vrouwen nemen, ook zonder hakken, kortere stappen, strekken hun benen minder en bewegen hun heupen meer dan mannen. Het dragen van hakken versterkt dat; de pasjes worden nog kleiner, de knie blijft meer gebogen en de heupen en kont wiegen meer. Dit loopje is dus extra vrouwelijk en daarmee extra aantrekkelijk. Het onderzoek van de psychologen zegt overigens niet of dit effect hetzelfde is bij mannen die graag hakken dragen.

Grappig weetje – in de middeleeuwen waren het vooral mannen die hakken droegen. Dit gaf hen namelijk kracht en status.

Tegenwoordig zijn (naald)hakken het toppunt van feminity. Op een enkele dragqueen en crossdresser na, worden ze uitsluitend door vrouwen gedragen. Zelfs als een man hakken draagt ziet het er vrouwelijk uit.

Een fetisj voor hakken

Naast dat hakken je een zelfverzekerde, sexy uitstraling kunnen geven, bestaat er ook nog zoiets als een fetisj voor hakken. De seksuele opwinding komt dan met het dragen van hakken of met de aanblik van een man of vrouw die deze hakken draagt. In dit geval gaat het dan meestal niet om de eenvoudige pump met blokhak.

Naaldhakken zijn een geweldig stuk lingerie. Ze zijn uitdagend, verleidelijk en enorm erotisch. NBR schreef daar eerder ook al eens een stukje over.

Deze maand dagen we je uit een erotisch verhaal te schrijven waarin hoge hakken op de een of andere manier een rol spelen. Hoe, dat verzin je zelf. Probeer je daarbij in te leven in je personages. Hoe ervaren zij het dragen van of het kijken naar die hakken. Welke emoties roept het op?

Op 31 januari, 23:55 sluit deze uitdaging en kun je geen verhalen meer linken.

Hier lees je een uitgebreide uitleg over de uitdagingen van Pittig Proza en wat je moet doen om deel te nemen.

Samenwerking NBRplaza

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op zowel Vlammende Verzinsels als NBRplaza hetzelfde. Als je een verhaal schrijft en deze toevoegt via de linktool hieronder, zal deze ook op NBRPlaza verschijnen. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.
Bij meer dan vier verhalen kies ik (of iemand anders die ik hiervoor benader) elke maand een verhaal dat er uit is gesprongen. Dit is altijd een persoonlijke mening. Dit verhaal krijgt de titel De Hete Peper van de maand en dat is nog niet alles …
Alle deelnemende verhalen worden door mij en Marc voorzien van feedback en een opbouwende review.
Maak hieronder een link naar jouw verhaal:


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter