Met Pittig Proza daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRPlaza. Het thema van de schrijfuitdaging van deze maand is;

De huwelijksnacht

In de westerse cultuur, vindt de huwelijksvoltrekking plaats op het stadhuis (voor de wet) en/of in de kerk. Daarna volgt traditioneel een feest waar het pas getrouwde stel familie en vrienden uitnodigt om samen met hen te vieren dat ze zojuist zijn getrouwd.

De huwelijksnacht is de eerste nacht na het bruiloftsfeest. Traditioneel is dit de eerste nacht waarop de gehuwden geslachtsgemeenschap met elkaar (mogen) hebben. Dit is (of liever gezegd was) het moment waarop de ontmaagding plaatsvindt. In de katholieke kerk wordt dan ook wel gesproken van de consumnatie van het huwelijk. Sterker nog, alleen wanneer er seks is tijdens de huwelijksnacht, wordt volgens de katholieke kerk het huwelijk voltrokken door deze huwelijksdaad. In specifieke gevallen kan hier van worden afgeweken, bijvoorbeeld als als wordt getrouwd met de handschoen (als één van de partners niet aanwezig kan zijn) of als een van de partijen minderjarig is. Dat betekent ook dat een niet-geconsumneerd (platonisch) huwelijk wordt beschouwd als een niet-voltrokken huwelijk en dat kan daarom nietig verklaard worden. Zo kon in de middeleeuwen de paus het huwelijk van Anna van Bretagne en Maximiliaan I ontbinden doordat dit niet geconsumneerd was.

Trouwen en seks op de huwelijksnacht zijn dus erg aan elkaar verbonden in onze westerse maatschappij. Ook al is de norm om geen seks te hebben voor het huwelijk niet meer van deze tijd, nog altijd heeft de huwelijksnacht iets bijzonders voor veel pasgetrouwden.

De uitdaging van deze maand is een verhaal te schrijven over dit bijzondere moment. Hoe maken pasgetrouwden de huwelijksnacht spannend, ook al zijn ze geen maagd meer? Of zijn ze zo dronken en moe dat er helemaal niets gebeurd, en het huwelijk – technisch gezien – dus niet voltrokken wordt? Of kun jij als schrijver het verhaal in een originele tijd of situatie plaatsen, die de huwelijksnacht weer iets van de oorspronkelijke betekenis geeft? Of gebeurt er misschien iets tussen andere aanwezigen op het feest? Hoe dan ook, schrijf een erotisch verhaal over de huwelijksnacht!

Hier lees je een uitgebreide uitleg over de uitdagingen van Pittig Proza en wat je moet doen om deel te nemen.

Op 30 juni om 23:55 sluit deze uitdaging en kun je geen verhalen meer linken.

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op zowel Vlammende verzinsels als NBRPlaza hetzelfde. Als je een verhaal schrijft en deze aanmeldt via het formulier hieronder, zal deze ook op NBRPlaza verschijnen. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.

Bij vier of meer verhalen kies ik (of iemand anders die ik hiervoor benader) elke maand een verhaal dat er uit is gesprongen. Dit is altijd een persoonlijke mening. Dit verhaal krijgt de titel Hete peper van de maand en dat is nog niet alles …

Alle deelnemende verhalen worden door mij en Marc voorzien van feedback en een opbouwende review.

Maak hieronder een link naar jouw verhaal:


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter