#JanuariKinksFetishes2021 ~ Feedback

In totaal zijn voor de uitdaging van #januariKinksFetishes2021 voor Pittig Proza en Erotica Fest, veertig verhalen gelinkt en deze verhalen verschenen zowel bij vlammende verzinsels als bij NBRplaza.  Jammer dat het overgrote deel van deze verhalen zijn geschreven door Marc van NBR en mijzelf. Heel eerlijk hoopte ik dat meer mensen zich uitgedaagd zouden voelen door de vele thema’s, maar helaas. Nu leek het me bij de vooraankondiging al haast onmogelijk om voor elke dag een verhaal te schrijven, dat is mij in elk geval niet gelukt. Ik schreef een paar nieuwe en had ook nog een aantal verhalen in het archief waarvan sommigen heel goed bleken te passen bij een aantal thema’s. Ik hoop dat lezers van alle verhalen hebben genoten. Ik in ieder geval wel.

Meer dan vier verhalen, geen hete peper, die bewaar ik echt voor meer deelnemende verhalen. Hopelijk in februari. Het thema lijkt me niet heel moeilijk dus ik daag je uit mee te schrijven!

Voor we starten met de feedback, ook nog een woordje van mijn collega Marc; Allereerst moet ik zeggen dat ik het een erg lastige opgave vond om zelf voor alle dagen een verhaal te schrijven. Het was eigenlijk ondoenlijk. Daarom is de kwaliteit van mijn eigen bijdragen niet altijd even hoog. Excuses daarvoor. Maar het ging om de uitdaging van je verplaatsen in zo veel mogelijk fetisjes.

Dag 1 ‘Edging’ – Gelinkte verhalen; 3

Verhaal 1. Dag 1: Edging 

Sanna – Dit vind ik een erg opwindend verhaal en vooral het einde, wat er een hele donkere twist aan geeft. Pas toen ging ik ook begrijpen waarom het lijdende voorwerp steeds ‘van Loon’ wordt genoemd. Eerder stoorde me dat, nu ik het hele verhaal gelezen heb vind ik het heel passend.

Marc – Dit verhaal is van mij.

Verhaal 2. Kadetjes.

Sanna – Dit verhaal is van mij

Marc – Een erg opwindend verhaal dat zeker past bij de uitdaging van deze dag (edging). Het verhaal is een beetje geschreven als een verslag. Vrijwel alle zinnen beginnen met een persoonlijk voornaamwoord. Probeer daar wat meer afwisseling in aan te brengen.

Verhaal 3. Edging – Geile suiker

Sanna – Ik vind dit verhaal niet echt opwindend, dat is persoonlijk en het komt ook vooral door de vele beschrijvingen. Het verwart me een beetje. De kreten als ‘Iiiieeeaaajjj’ storen me ook. Wel vraag ik me af hoe het echt zou voelen, al die suiker. Ik denk nu vooral heel irriterend en niet erg lustverhogend, maar dat is mijn beeld.

Marc – Een leuk en direct vertelt verhaal. Persoonlijk ben ik niet zo weg van uitgeschreven uitroepen als “Iiiiieeeeaaaajjjjjj”. Ik snap wat je probeert te doen, maar het leest gewoon niet prettig. Ik mis een beetje de ‘beautiful agony’ van edging (de tergende marteling van het uitstellen).

Dag 2 ‘Voyeurisme / NTR / Kuckolding’ – gelinkte verhalen; 2

Verhaal 1. Waar liefde thuiskomt.

Sanna – Dit verhaal is van mij.

Marc – Ik zou je willen uitdagen om een verhaal eens te beginnen zonder een persoonlijk voornaamwoord of een naam. Ik weet dat ik me daar ook weleens schuldig aan maak, vooral omdat het een makkelijke opening is. En juist daarom is het soms ook te makkelijk voor de lezer. Te weinig uitdagend.
Verder vind ik de twijfel en interne strijd mooi beschreven. Realistisch ook. Natuurlijk is het geil om te zien hoe een vrouw seks heeft met meerdere mannen. Maar uiteraard komen er ook gevoelens van jaloezie bij kijken. Dat beschrijf je goed.

Verhaal 2. Dag 2. Netorare.

Sanna – Leuk dat in dit verhaal eerst wordt gesuggereerd dat Nicolle dit voor Bart (ofwel haar en Bart) doet, maar dat ze uiteindelijk puur voor haar eigen genot gaat en dit ook duidelijk laat merken. Opwindend.

Marc – Dit verhaal is van mij

Dag 3. ‘Double penetration / Scissoring / Frottage’ – Gelinkte verhalen; 2

Verhaal 1. Dag 3. Frottage

Sanna – Hoewel in dit verhaal beschreven wordt dat de verteller ook, al is het tot zijn eigen verbazing, een erectie krijgt, hou ik er toch een beetje een naar gevoel aan over. Niet helemaal consencual deze ervaring. Wat ik heel goed vind is de omschrijving van de drukte, die komt heel echt binnen.

Marc – Dit verhaal is van mij

Verhaal 2. Double play

Sanna – dit verhaal leest alsof het onder invloed van veel geestverruimende middelen is. Erg warrig en daardoor ook erg verwarrend. De vele synoniemen leiden mij af en voegen daardoor, voor mij, helemaal niets toe aan het verhaal. Hierdoor vind ik het niet erotisch. Het zal met smaak te maken hebben.

Marc – Een hele spannende fantasie. Ik heb wat moeite met de openingszin. Die is te complex. Pas daar mee op. Hou een openingszin simpel, zodat je de lezer in het verhaal trekt.
Verder vind ik het een erg prettig leesbaar verhaal met verrassend taalgebruik en een heerlijk perverse twist.

Dag 4. Medical play – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Medical play.

Sanna – de laatste zin is eigenlijk het meest opwindend van dit verhaal. Verder vond ik het persoonlijk een beetje voorspelbaar. Vrouw kan geen orgasme krijgen, heeft een tam seksleven en uiteindelijk toont het onderzoek de conclusie dat ze vooral naar extreme seks verlangt. De laatste zin houdt een belofte in en die had misschien nog iets spannender gekund.

Marc – dit verhaal is van mij

Verhaal 2. Wortelkanaalbehandeling

Sanna – een erotisch verhaal, dat zeker, maar het heeft, vind ik, niets te doen met het thema, behalve dan de referentie naar de tandarts. Ergens vind ik dat jammer. ‘Golf na golf spoot hij in haar overstromende mond’ is een goed voorbeeld van hoe overdaad een erotisch verhaal kan schaden en het lachwekkend maakt.

Marc – Het verhaal past goed in het thema van deze dag. Pas op met cliche’s als ‘genotsknop’ en ‘orgasmeroom’. Het maakt je verhaal plat en dat is helemaal niet nodig.

Dag 5. Quirofilia (fetish voor handen en vingers) – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Quirofilia

Sanna – Grappig, deze korte vorm. De vingers – de benen. De gelakte nagels – glanzend rode pumps. In alle fijnheid heel erg sexy.

Marc – dit verhaal is van mij

Dag 6. Electro stimulation – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. eStim

Sanna – Spannend dit verhaal. Net als het personage wacht je als lezer ook op wat er gaat gebeuren. Leuk en beeldend beschreven, vooral dat van dat elastiekje. Hierdoor wordt het voorstelbaar.

Marc – dit verhaal is van mij

Verhaal 2. Was Benjamin Franklin de uitvinder van Elektroseks

Sanna – Dit is eerder een artikel dan een verhaal. Wel leuk om te lezen.

Marc – Ook van mezelf (was een bonus)

Dag 7. Impact play / spanking – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Spanking

Sanna – Dit verhaal is eerder een beschrijving van de diverse vormen van spanking. Liefdevol, troostend, straffend. Het waarom en ook wat het met de ontvangende partij kan doen. Niet echt erotisch, maar ik kan me voorstellen dat bij sommige lezers de nieuwsgierigheid word gewekt. 😉

Marc – Dit verhaal schreef ik

Verhaal 2. Billenkoek

Sanna – dit verhaal is van mij

Marc – Een erg goed geschreven verhaal. Een pakkende openingszin. En je beschrijft de sensatie en de emoties heel mooi.

Dag 8. Rack (Risk Aware Consensual Kink) – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. R.A.C.K.

Sanna – Dit is eigenlijk het begin van een verhaal. Het vertelt over een fantasie, maar niet welke, al is die niet heel moeilijk te raden. Ik heb nooit in de kofferbak van een auto gelegen, maar kan me voorstellen dat dit nog veel meer met je doet dan het beschreven ongemak. De korte uitleg aan het begin van het verhaal vind ik heel goed, al vraag ik me tegelijk af of dit verhaal wel helemaal valt onder R.A.C.K. Het wordt namelijk niet echt duidelijk of de persoon in de kofferbak zich bewust is van alle risico’s. Ik ben geneigd te zeggen van niet.

Marc – dit verhaal is van mij

Dag 9. Sensory Deprivation – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Micina

Sanna – dit verhaal is van mij

Marc – Heerlijk verhaal en een geweldige schrijfstijl. Perfecte ‘show, don’t tell’ waardoor je je als lezer helemaal kunt inleven in de belevingswereld van de hoofdpersoon inclusief alle emoties van twijfel en verwarrende opwinding. Prachtig!

Verhaal 2. Sensory Deprivation

Sanna – Wat een teleurstelling voor Julie. De opwinding, het niet weten wie en hoeveel, verlangen naar een climax en dan niets. Naakt, koud en alleen. Ik denk dat het verhaal actiever zou zijn als het in de tegenwoordige tijd was geschreven.

Marc – dit verhaal is van mij

Dag 10. Schoenen en laarzen – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Zwarte ballerina’s

Sanna – Dit verhaal is van mij

Marc – Soms zijn er verhalen die je een ongemakkelijk gevoel geven. Dit is er ook zo-een. Begrijp me goed, dat is een compliment. Want het laat zien dat er emoties in het spel zijn, die hard aankomen. Wellicht is dit niet een verhaal voor iedereen. Emotionele mishandeling kan voor hen die het hebben meegemaakt voorbij het ongemakkelijke maken. Maar ik vind het knap dat je mij ongemakkelijk hebt kunnen laten voelen. Chappeau.

Dag 11. Breathplay – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. HBD, of de dood van Helene H.

Sanna – Hoewel dit verhaal om een moordonderzoek gaat wordt dat wat er in de kamer en met het slachtoffer is gebeurd, alles behalve klinisch beschreven. Ik vind het heel beeldend. Hetzelfde als het karakter van Atsma. Hoewel het een kort verhaal is, komt dit toch al uit de doeken. Dat vind ik knap.

Marc – dit verhaal is van mij, alweer.

Verhaal 2. Dierlijk

Sanna – van mij

Marc – Een gedicht! Daar zijn er veel te weinig van. Toch mis ik een beetje de spanning van de dierlijke en bronstige verlangens naar ademsnood. In het midden zou je in plaats van ‘jouw geluiden’ wellicht kunnen zoeken naar een meer omschrijvende tekst. Iets dat de emotie beschrijft, en niet de constatering van geluid alleen?

Dag 12. Spectrophilia (seks met een geest) – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Lilith.

Sanna – Ik las dit verhaal al eerder, als lezer en stemmer van de schrijfmarathon. Nog hartstikke groen als schrijver van erotica vond ik dit een prachtig verhaal. Dat vind ik nog steeds. De schrijver maakt gebruik van een stijl en van woorden die heel erg goed bij het duistere van het verhaal passen. Er staan ook erg mooie zinnen in. Bijvoorbeeld; ’Ik ben Gods onvolmaakte weeffout.’ Deze zin suggereert, terecht, dat er ook volmaakte weeffouten zijn. 🙂

Marc – Een oudje van mij.

Dag 13. Tripsolagnia (opgewonden raken van shampoo in haar.) – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Tripsolagnia

Sanna – Een verhaal over precies het thema van de uitdaging en natuurlijk, heel voor de hand liggend ;), speelt het zich af in een kapsalon. Leuk ook hoe het verteld wordt door de kapper. Wat ik niet goed begrijp; hij praat over de vrouwen, over ‘ze’ in meervoud. Dan ineens wordt het enkelvoud; ‘dan weet ik dat zij het ook wil’ en ‘zij moet mijn zacht stotende bewegingen haast voelen’. Waarom dit ook niet in meervoud? Twee foutjes ontdekt. ‘Ik biedt …’ en ‘dat zou sonde zijn’. Maar misschien is die laatste bewust … Leuk verhaal!

Marc – Dit verhaal is van mij

Verhaal 2. Salon Montenegro

Sanna – Dit verhaal is van mij

Marc – Ik moest een beetje lachen dat we hetzelfde idee hadden. En tegelijkertijd moest ik er om vloeken. Want dat betekent dat we allebei voor de meest voordehandliggende verhaallijn hebben gekozen. Dit was een fetish die ik zelf nog niet kende en ik moet zeggen dat ik hem wel begrijp. Zeker door de erotische beschrijving die jij geeft. Erg geil beschreven met veel aandacht voor detail.

Dag 14. Age play – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Verboden begeerte.

Sanna – Dit verhaal is van mij

Marc – Wat een prachtige opening. Het maakt je als lezer nieuwsgierig. Het is erg knap om zo een taboe liefde toch zo liefdevol en respectvol te beschrijven. Ik heb van het verhaal genoten.

Verhaal 2. Ageplay. Le lendemain.

Sanna – Een warm, erotisch verhaaltje, een beetje lief zelfs. Hoewel ik weet dat ik de spreektaal van de jeugd is en ik vermoed dat de auteur het daarom ook zo neer heeft gezet, gruwel ik van dit korte zinnetje; ‘Doe me rug’, in verhalen, welke vorm dan ook vind ik dit echt niet kunnen. Misschien ben ik daarin iets teveel van de ‘taalpolitie’. Wat ik dan weer een erg leuke zin vind; ‘Ze vindt het schattig hoe mijn billen wat kreukelig in mijn dijen zakken.’

Marc – Een mooie broeierige sfeer. Maar is het Age Play, zoals de opdracht van vandaag? Toch een mooi verhaal, dat me doet denken aan jaren 70 soft pornofilms.

Dag 15. Public Humiliation – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Public Humiliation

Sanna – Ik vind het bijna jammer dat dit verhaal niet iets meer vertelt over wat er nog meer gebeurt met Erna, maar ik moet toegeven dat ik genoeg fantasie heb om dit zelf verder in te vullen.

Marc – Van mezelf. Ik begin nu trouwens een leitmotiv te herkennen in mijn verhalen …

Verhaal 2. Mindplay

Sanna – dit verhaal schreef ik alweer een hele tijd geleden

Marc – Ook bij dit verhaal toon je je een kei in het verwoorden van de verwarrende gevoelens van een onderdanig persoon. De opwinding die gepaard gaat met twijfel en onzekerheid. Mooi!

Dag 16. Spreader Bars. Deze dag leverde geen verhalen op

Dag 17. Katoptronophilia (spiegels) – Gelinkte verhalen: 3

Verhaal 1. Katoptronophilia

Sanna – Ik kan me erg goed verplaatsen in de beginnende schroom van Lizzy, maar vind het ook erg leuk hoe ze zichzelf uiteindelijk door de ogen van Leon gaat zien. Het einde vind ik wat abrupt. Als lezer zit ik er nog middenin als Leon zegt ‘wat was dit geil’. Ik had niet door dat het alweer voorbij was.

Marc – Wederom van mezelf

Verhaal 2. Handwerk.

Sanna – van mij

Marc – Ook bij dit verhaal beginnen veel zinnen met een persoonlijk voornaamwoord. Probeer je zinnen wat af te wisselen. Het is een erg opwindend verhaal, door het trage ritme, dat perfect past bij de sfeer van de verhaallijn. Erg geil!

Verhaal 3. Spel voor de spiegel

Sanna – Dit verhaal is een stukje uit een groter verhaal wat ook meteen verklaart waarom het niet af lijkt. Daardoor leest het als een ‘snel tussendoor verhaaltje’ wat me niet echt weet te raken.

Marc – Hoewel ik het verhaal an sich mooi geschreven vind, heb ik het gevoel dat ik iets mis. Dat klopt waarschijnlijk, omdat het ene fragment is uit een ander verhaal. Daardoor leest het echter wel wat minder makkelijk weg. Ik mis context.

Dag 18. Rubber / Latex / Leer. Deze dag leverde geen verhalen op.

Dag 19. Tentakels – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Verkenningsmissie

Sanna – Niet voor niets zijn ook ‘tentakels’ onderdeel van de kinks en fetishes lijst. Een onderwerp wat bij velen tot de verbeelding spreekt. Bij mij iets minder, maar al met al toch een opwindend, erotisch verhaal.

Marc – Een oudje van mezelf.

Dag 20. Kinbaku / Shibari. Deze dag leverde geen verhalen op.

Dag 21. Ropes & chains. Deze dag leverde geen verhalen op.

Dag 22. Facesitting – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Meloen

Sanna – dit schreef ik.

Marc – Een kort fragment, maar wel veelbelovend en ook stand alone goed leesbaar. Ik hou van de rauwe en directe taal. Toch is het niet platvloers. De korte zinnen en het ritme dat zo ontstaat past uitstekend bij het rauwe vertellen.

Verhaal 2. Facesitting

Sanna – Een wit BH-tje en witte sokjes was een mooie titel geweest voor dit verhaal 🙂 Ik vind het vooral een verdrietig verhaal, maar dat gevoel kwam pas bij het einde. Het overstemde voor mij het erotische.

Marc – van mezelf.

Dag 23. Switch. Deze dag leverde geen verhalen op.

Dag 24. Waxplay / temperature play – Gelinkte verhalen: 2

Verhaal 1. Landschap

Sanna – dit verhaal is van mij.

Marc – Wederom een gedicht (‘zei hij blij’). Gedichten zijn lastig. Ik zeg dat, omdat ik er zelf niet goed in ben. Ook bij dit gedicht mis ik de emotie. Het lijkt alleen een vaststelling van feiten. Maar – omdat ik er zelf totaal niet goed in ben – ik zou ook niet weten hoe je dat zou kunnen verbeteren.

Verhaal 2. Kaarsjes in de boom

Sanna – Tijdens het lezen van dit verhaal overvallen mij beelden als die van een porno film uit de late jaren 70, begin jaren 80. Fletse, slechte verlichting, de kleuren oranje, bruin en geel, veel hout en heel veel lichaamshaar. Ook in dit verhaal vind ik geschreven kreten als ‘Ajajajajajaj’ storend. Ik geloof niet dat gestolde druppels was meteen meedogenloos zullen ontharen bij verwijderen. Een heel plakkaat misschien, maar druppels?

Marc – Een leuk en vrolijk verhaal dat makkelijk wegleest. Leuk! Ik zei het al eerder, pas op met kreten als ‘ajajajajajajajajaj’. Ik snap ze, maar ik vind het niet prettig lezen.

Dag 25. Gagging / Mouthspreader – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Duct tape, nagellakremover, garde

Sanna – Zo nieuwsgierig naar de stukjes Engelse tekst in het verhaal, mezelf bedwingend door te scrollen naar een eventueel antwoord. Mooi gecombineerd en heel passend. Fijn, erotisch verhaal.

Marc – Ook weer een oudje van mij (dat me om een of andere reden nog steeds emotioneel maakt, vanwege de muze waarvoor ik het schreef)

Dag 26. Human furniture. Deze dag leverde geen verhalen op.

Dag 27. Nylon / kousen / voeten – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Footjob 

Sanna – Niet zozeer een verhaal, maar een artikel. Een ‘how to …’ Het maakt me niet erg nieuwsgierig. Waarschijnlijk heb ik er dus niet zo veel mee. Alhoewel; ik heb vaak koude voeten … 😉

Marc – van mezelf. Geen verhaal, maar een bonus.

Dag 28. Bukkake / Gangbang – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Bukkake

Sanna – Oh, wat zou Sisi hiervan zeggen of, veel beter, wat zouden alle fans van Sisi hiervan zeggen. Ik vind dit vooral een grappig verhaal en moest ook erg lachen om; … HIER, PAK AAN HOER! Och, excuseer me …’ Verder is het heel vertellend, ik kan het goed voor me zien en zie dan ook een vrij onnozele juffrouw Helene voor me. Ik weet niet of dat ook de bedoeling is.

Marc – Ook van mezelf. Daar is het leitmotiv weer.

Dag 29. Collaring. Deze dag leverde geen verhalen op.

Dag 30. Golden Shower – Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Afspraak onder de dom

Sanna – Een oudje van mij.

Marc – Ik herkende dit verhaal nog, ook al was het van een paar jaar geleden. Ook bij dit verhaal weet je weer heel treffend de emotie weer te geven. De afwisseling tussen de korte quotes en de wat langere alinea’s werken heel erg goed om de spanning op te bouwen.

Dag 31. Rimming / Anal / Pegging. Gelinkte verhalen: 1

Verhaal 1. Anatomie, Collega, Obsessie

Sanna – Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het geheel wat moeilijk voor me kan zien. Ik stond erbij en keek er naar, maar weet niet zo goed wat ik nu precies gezien heb. De gekozen letters voor de personages, C en K, vind ik verwarrend, maar misschien was dit ook zo geweest bij volledige namen. De laatste alinea’s vind ik het meest erotisch en net als de verteller weet ik ook niet zo goed of ik medelijden met K. Moet hebben. Ik denk het wel.

Marc – Wederom een oudje van mij.


Wil jij ook feedback op je verhaal en misschien zelfs wel kans maken op ‘De Hete Peper’ Schrijf dan mee met Pittig Proza van februari.

1 reactie

  1. Desiderius Lustig

    Dank voor de opbouwende aanwijzingen. Extracten uit een groter verhaal zijn -als ik ze nu teruglees met minder haastig enthousiasme- hebben een schuurpapiertje en een kadertje nodig. Ik moet niet proberen ruw hout te lakken.
    Sanna, ik kan alleen door dialect-eigen trekjes een Surinaams meisje duiden «Doe me rug» of als ze uit Groningen komt «Dos’t mien rug ebmm» of uit West-Vlaanderen of uit Limburg. Zo sexy, daar kan geen taalpolitie tegenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!