Het is een tijd geleden dat er een ‘Hete Peper’ is uitgereikt. De laatste was in november, voor de pittig proza uitdaging ‘Halloween‘, dus ik vind het erg leuk dat er voor de Pittig Proza uitdaging van mei genoeg verhalen zijn gelinkt. Zelfs een verhaal van een nieuwe auteur. Welkom bij de uitdagingen van Pittig Proza en Erotica Fest!

Voor Pittig Proza ‘Zelfliefde’ zijn zes verhalen gelinkt. Dit betekent dat, naast de korte feedback die elk verhaal ontvangt, één van de verhalen kans maakt op de hete peper. De hete peper is een badge die de winnaar op zijn of haar eigen blog bij het betreffende verhaal kan plaatsen en hoe meer mensen meeschrijven, hoe groter de uitdaging natuurlijk 😉

Maar nu eerst;

Feedback op de verhalen geschreven en gelinkt voor Zelfliefde

1. Vagina danst

Marc – Het woordgebruik van dit verhaal is erg verwarrend. Sommige zinnen zijn poëtisch van opzet, maar hier en daar met hele platte bewoordingen. Door consequent te kiezen voor het een of het ander, zou het verhaal een stuk sterker worden.
Verder raad ik je aan om uitlijning aan twee zijden uit te zetten. De enorme spatiëring die daardoor ontstaat leest onprettig.
Sanna – Wederom die irritante namen, waardoor ik eigenlijk niet meer verder wil lezen. Maar goed: feedback dus. Wat betreft de opmaak sluit ik me bij Marc aan. Die open spaties in de tekst lezen niet prettig. Ik kon niet echt in het ritme van dit verhaal komen. Een zin als; ‘verdwijnen in de schemering van mijn wiegende, wijde liefdesspagaat.’ Vind ik mooi. Ik denk dat het verhaal een beter ritme zou hebben als het volledig in die stijl was geschreven. Nu lijkt het wat ‘van-de-hak-op-de-tak. Erotisch vind ik het niet, maar ik vermoed dat dit door die irritante namen komt.

2. Zelfliefde

Marc – Ik vind de setting van het verhaal erg mooi. Wat ik jammer vind, is dat heel veel zinnen niet af zijn, of buiten het verhaal lijken te zijn geplaatst. Zinnen als ‘Ze was slecht geïnformeerd, een lui oog al sinds mijn zesde en ik begon al te kalen rond mijn twintigste…’, of ‘Van de kant van het veld, want met mijn luie oog trapte en sloeg ik altijd naast met volleybal en voetbal’. Pas op dat je verhaal niet te veel in spreektaal wordt opgeschreven.
Sanna – Oh, ik vind dit een heel mooi, kort verhaal. Het heeft me weten te raken. Mooi woordgebruik, mooie zinnen. Het stukje: ‘En elke avond op mijn linkerzij subtiel verkennend, vingerend en fantaserend over intimiteiten met mensen zonder gezicht, dicht tegen elkaar,  tot uit mijn tenen met trillende kuiten en dijen een kledderende climax voortkwam, die ik afsmeerde op het onderlaken.  Moeders betrapten hun jongens daarmee, maar mijn lakens gingen naar de wasserij …’ heb ik meerdere malen gelezen juist vanwege die mooie en zo bij elkaar lijken te passen woorden.

3. Tankstation

Marc – Een nieuwe auteur! Samen masturberen is opwindend en geeft extra spanning aan het verhaal. Pas op dat je verhaal niet te veel een verslag wordt.
Sanna – Erg leuk dat een nieuwe auteur deze uitdaging heeft gevonden. De aanloop naar het erotische deel vind ik wat langdradig en ik lees daar ook onvoldoende erotische spanning in, dat is best jammer. Ik denk dat je daar meer had kunnen doen. Sommige korte zinnen doen meer aan als spreektaal en vind ik niet echt passend in het verhaal. (Ziet er goed uit. Staan maar een paar auto’s, om een paar voorbeelden te noemen) Je maakt veel gebruik van; ik zie, ik hoor, ik voel, hiermee vertel je wat er gebeurt, maar je laat het niet echt zien. Het hele gegeven op de parkeerplaats vind ik erg erotisch.

4. Cum tribute

Marc – Deze is van mezelf
Sanna – Het wordt in dit verhaal meteen duidelijk dat de vrouw op het bed in een schermpje zit. Ik vind dat leuk. Ook het eind, de ‘trots’ van het personage en de wens te laten zien, aan haar te laten zien wat hij heeft gedaan, vind ik leuk. Opwindend masturbatie verhaal.

5. Een moment voor mezelf

Marc – Een kort en direct geschreven verhaal. Het staccato van je zinnen past bij de manier waarop de hoofdpersoon – snel en kort – masturbeert. Wees voorzichtig met platte clichématige synoniemen als ‘genotsknots’. Die doen echt af aan de spanning van je verhaal.
Sanna – Mooi hoe het personage zich eigenlijk voorbereidt op een nacht met zijn buurvrouw. Ook mooi dat, door haar ‘buurvrouw’ te noemen er een afstand blijft. Er zit dan ook geen emotie in de dit verhaal, puur het geile momenten en de gedachte aan later. Wat hij met haar gaat doen. De 2e alinea; ‘Hand glijdt in mijn broek. Pakt mijn halfstijve pik …’ vind ik ook afstandelijk beginnen, alsof hij er eigenlijk niet bij is, dat is jammer want volgens mij zit hij helemaal in het moment voor zichzelf.

6. … en u naaste als uzelf

Marc – Mooi verhaal in een mooie setting. De spanning tussen het geloof en genot, en de dialoog werken heel erg goed. Wees consequent  met tijd. Sommige zinnen zijn in verleden tijd en andere in tegenwoordige tijd.
Sanna – Wat een fijn verhaal dit! De schaamte, het ongemak en toch ook de vrijheid. De toch platte woorden als Kut en Pik passen heel goed bij wat er tussen deze twee mensen gebeurt. En het geduldig wachten van de onschuldige kat terwijl het verhaal bij de lezer zich verder kan ontvouwen. Knap gedaan.

Wil je ook korte feedback op jouw verhaal en kans maken op de hete peper, schrijf dan mee met de uitdaging van juni.

De schrijfuitdaging van mei, met als thema zelfliefde, leverde zes verhalen op en deze verschenen vanwege de samenwerken met NBRPlaza ook bij Erotica Fest.

Marc en ik waren het deze maand meteen eens over het ‘winnende’ de verhaal, al zijn alle verhalen op hun eigen manier uniek en leveren ze allemaal een heerlijke bijdrage aan het thema, maar regels zijn regels …

De hete peper voor Pittig Proza #41 gaat naar …

… en u naaste als uzelf

Nieuwsgierig? Hieronder ga je direct naar het verhaal.


Anandana, gefeliciteerd. Ik stuur de badge naar je toe en je kunt deze bij je verhaal plaatsen als je dit wil.