Zeven verhalen zijn gelinkt voor de uitdaging van Pittig Proza, Halloween. Dit betekent dat, naast de feedback die bij elk verhaal verschijnt, een van de verhalen ook kans maakt op de Hete Peper. De Hete Peper is een badge die de winnaar op zijn of haar eigen blog bij het betreffende verhaal kan plaatsen. Vervolgens wijd ik hier een stukje aan op mijn eigen blog en promoot ik dit op Social Media. Maar nu eerst …

Feedback op ingezonden verhalen voor ‘Halloween’

Mujoz

Marc – Ik ben bijzonder verheugd dat Mahotsukai ons weer eens heeft vereerd met een verhaal ‘op z’n Mahotsukai’s’. De vertelstijl past uitstekend bij de personages en het thema van deze maand. Het eeuwenoude spanningsveld tussen de kerk, en volkse, aardse of demonische rituelen levert altijd stof tot fantaseren. Ik heb genoten van dit verhaal.
Ik had alleen wat moeite met de twee cursief gedrukte stukjes. Ze waren te verklarend en haalde me uit het ritme van het verhaal.

Sanna – Dit verhaal is in één woord prachtig. Mahotsukai weet zonder onnodige woorden te gebruiken de beelden en een sfeer scheppen die de lezer het verhaal intrekken. Erg knap gedaan. Ook erg fijn om weer een verhaal van één van mijn favorieten te lezen!

De maagdengift

Marc – Deze is van mezelf

Sanna – Dit is geen typisch Halloween verhaal, maar heeft toch de ingrediënten om te voldoen aan het thema. Ik vind de erotiek fijn subtiel. Door het benoemen van Joost, de teddybeer, zag ik plotseling een zeer lolita-achtig meisje voor me.

Samhain

Marc – Een mooi traag verhaal met de mysterieuze sfeer die past bij het thema van deze maand. Ik hou van de schrijfstijl en ik las het verhaal dan ook met veel plezier, Maar was het erotisch? Voor mij had het net wat meer hints en prikkeling mogen bevatten. Ik heb het idee dat de aanloop tot het verhaal meer aandacht krijgt dan het verhaal zelf. Desalniettemin, erg mooi.

Sanna – Dit verhaal is van mij

Feromonen

Marc – Oh, wat hebben we deze maand prachtige verhalen. Ook dit is een pareltje, dat perfect past bij het thema halloween. Twee dingen vind ik jammer: Ten eerste gaat het verhaal over feromonen en geur (een thema dat mij mateloos fascineert, trouwens, maar misschien wel daarom) en je doet geen enkele poging om de geur te vatten of te beschrijven. Dat is jammer en ook een gemiste kans, vind ik. En het tweede ding dat ik jammer vind is de dialoog. Een zin als ’Ik….spuit…je….gei-le…bekkie…..aaaaaaarrrrr’’, met al die beletseltekens vind ik afdoen aan de kwaliteit van je verhaal. Verder geweldig geschreven en een spannend einde.

Sanna – Liza, de auteur van dit verhaal zegt dat het verhaal misschien wat roestig is door haar weinige schrijven van de afgelopen tijd. Roestig is het zeer zeker niet, wel heerlijk geil en opwindend en ook een beetje donker. Ook erg fijn dat Liza niet bang is te schrijven over dingen waar lezers misschien wel van zouden kunnen walgen. Dat lees ik graag!

Vruchtbare grond

Marc – Wat een originele invalshoek! Een verhaal schrijven vanuit een pompoenzaadje. Dat vereist inlevingsvermogen, fantasie en talent. Leuk ook hoe je bedacht hebt dat het zaadje naïef moet zijn. Die naïviteit voer je niet helemaal consequent door en dat is jammer (zo weet het zaadje wat een heks is; hoe dan?). Bijzonder vermakelijk en humoristisch verhaal.

Sanna – de vertelwijze van dit verhaal is erg leuk bedacht waardoor het een heel speels karakter krijgt. Een verhaal schrijven vanuit een levenloos ‘ding’ in dit geval het pompoenzaadje is niet makkelijk, maar de schrijfster is hier erg goed in geslaagd. Vooral het haast kinderlijk, naïeve woordgebruik als ‘zijn staaf prikt in de vrouw’ vond ik erg leuk. Ik heb er van genoten.

Onaardse geluiden

Marc – Wat fijn om weer eens wat in het Nederlands te lezen van Rebel’s Notes. Dit verhaal is een hele geile fantasie, op het randje van misbruik (maar de jongen geniet aan het einde toch van de herinnering). Ik hou van de rauwheid en de zinderende spanning. Ik had alleen gehoopt dat het verhaal een wat lager tempo zou hebben. Ik heb het gevoel alsof het gehaast wordt verteld, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen waarom ik dat gevoel heb.

Sanna – De spanning van de jongen in dit verhaal en zijn beleving zijn heerlijk geil verteld en de onaardse, griezelige sfeer rond het thema mooi neergezet. Ook erg mooi; de nonchalante reactie van de vader aan het eind. Hij weet dondersgoed wat zijn zoon daar in het bos heeft ervaren. Erg fijn verhaal en met plezier gelezen.

Der tod und das mädchen

Marc – En weer een auteur van wie ik al veel te lang niets had gelezen. Wat een genot. Een heerlijk verhaal, rauw en toch met finesse. De rauwheid van het vertellen past bij de manier waarop de hoofdpersoon de seks beleeft en dat maakt dat je als lezer de beleving ook voelt. Geweldig verhaal, ik hoop dat je vaker meedoet aan de uitdagingen!

Sanna – Dit is een heel fijn verhaal! Ik werd op het verkeerde been gezet wat betreft de tijd waarin het verhaal zich speelt. Ergens vind ik dit heel knap, want door kleine, subtiele toevoegingen wordt duidelijk dat het een eigentijds verhaal is. De erotiek is heel direct en woest.

Wil je ook feedback op jouw verhaal en kans maken op de Hete Peper, doe dan mee met de uitdaging van november.

De schrijfuitdaging van september, met als thema ‘Halloween’, leverde in totaal zeven gelinkte verhalen op en deze verhalen verschenen vanwege de samenwerking met NBRplaza ook bij Erotica Fest.

Het kiezen van het ‘winnende’ verhaal was deze keer niet makkelijk. Alle verhalen zijn op hun eigen manier uniek en leverden een heerlijke bijdrage aan het thema, maar regels zijn regels 🙂 Eén hete peper per thema. Dus …

De Hete Peper voor Pittig Proza #34 ~ ‘Halloween’ gaat naar:
Feromonen

Nieuwsgierig?
Hieronder ga je direct naar het verhaal.


Liza, gefeliciteerd! Je kunt de badge bij jouw verhaal plaatsen als je dit wilt.