Voor de pittig proza schrijfuitdaging van mei met het thema ‘Een foute man (of vrouw)’ zijn vier verhalen gelinkt en deze verhalen verschenen vanwege de samenwerking met NBRplaza ook bij de uitdaging van EroticaFest. Vier verhalen. Deze keer dus geen hete peper, wel feedback, maar voor ik daarop overga even de volgende opmerking;

Oorspronkelijk waren er vijf verhalen gelinkt voor deze uitdaging. Dit vijfde verhaal heb ik in overleg met de redactie van NBRplaza van de uitdaging verwijderd vanwege het ontbreken van enig erotisch element. Kort gezegd, dit verhaal was puur gewelddadig en dit is in strijd met de regels van Pittig Proza en Erotica Fest, welke je hier nog eens na kunt lezen.

De auteur van het betreffende verhaal heeft eerder de waarschuwing gehad dat een dergelijke bijdrage voortaan zonder meer en zonder communicatie vooraf verwijderd zal worden, wat nu dus is gebeurd.

Indien dit nog een keer nodig is dan zal de auteur uitgesloten worden van verdere deelname aan de schrijfuitdagingen van Pittig Proza.

Dit gezegd hebbende …


Feedback op de verhalen.

Helleveeg

Marc – De opening van dit verhaal greep me meteen. Wat was hier aan de hand? Het groffe en platte taalgebruik past perfect bij het thema. Ik heb genoten van de luchtigheid en de verhaallijn (beginnen bij het eind, dan terugblikken en vervolgens een plotwending). Heerlijk!

Sanna – Dit is een wat ouder verhaal van mezelf

Bootycalls

Marc – Deze is van mezelf

Sanna – Heel leuk aan dit verhaal vind ik het begin; het moet ongeveer zo gegaan zijn. Het maakt mij als lezer meteen nieuwsgierig want natuurlijk wil ik weten wat er na deze ‘ik heb zo’n vermoeden dat’ schets gaat komen en daarin word ik niet teleurgesteld. Ook erg leuk dat ik als lezer als het ware wordt ‘meegenomen’  waardoor dit verhaal een soort van anekdote wordt. Het thema komt hier dubbel en dwars terug. Voor mij leest het als ‘fout’ van alle kanten en toch ook heerlijk opwindend. Lekker vlot geschreven ook.

David en Lisa

Marc – Wat ik goed vind aan dit verhaal is dat de auteur laat zien hoe je consent spannend maakt. Toch greep het verhaal me niet voldoende. Dat komt denk ik omdat ik meer diepgang zoek in de personages. De opbouw naar de seks is spannend, maar als het eenmaal zo ver is, dan is niet alleen de seks een vluggertje, ook het verhaal komt daarmee vrij abrupt tot een einde.

Sanna – Dit is een spannend verhaal, maar het eindigt erg abrupt. Net als Marc mis ik ook wat diepgang in de personages. Waarom geeft ze hier aan toe en hoe voelt ze zich als het voorbij is? Waarom geeft de barman hier aan toe? Door ‘ik voel hoe mijn billen gloeien’ te schrijven vertel je het. Zou je hier schrijven. ‘Mijn billen gloeien.’ Dan laat je het zien. (Show, don’t tell Principe) Het vluggertje is wat mij betreft een beetje een afknapper.

Opposits attract

Marc – Een mooi gedicht dat eigenlijk een ultra kort verhaal is. Het fijne van gedichten is dat het je fantasie prikkelt en je hersenen aan het werk zet. Dank voor deze bijdrage.

Sanna – Een zeer prikkelend gedichtje en juist omdat niets expliciet benoemt wordt vind ik het heel erotisch. Knap!

Wil je ook feedback op je verhaal èn kans maken op een hete peper, schrijf dan mee met de uitdaging van juni.