Collega’s ontmoeten

1 oktober 2016 arriveerde ik rond 12:00 met zwetende handpalmen en een gespannen gevoel bij lunchcafé boslust in hartje Utrecht. Ik zou voor de eerste keer aanwezig zijn bij een workshop van Ewa-Nederland. Deze workshops vinden elke twee maanden plaats en zijn er voor schrijvers én lezers van erotica. Voorafgaande aan deze workshop kun je op de site van Ewa-Nederland een verhaal linken dat je hebt geschreven, zodat de overige aanwezigen hun feedback hierop kunnen voorbereiden. Over het algemeen worden de verhalen geschreven naar aanleiding van een vooraf opgegeven thema, maar dit is niet verplicht. Het is sowieso niet verplicht om een verhaal te schrijven wanneer je naar de workshop komt. De feedback die gegeven wordt is op zich al leerzaam, ook wanneer je zelf geen verhaal hebt geschreven. En misschien vind je het gewoon leuk om met collega-auteurs te praten of om je favoriete auteur of blogger een keer te ontmoeten. Iedereen is welkom, maar het is wel belangrijk dat je enige affiniteit hebt met geschreven erotica.

De feedback die gegeven wordt is zeer leerzaam en ik kan dan ook zeggen dat ik, sinds ik naar deze workshops ga, erg gegroeid ben in mijn schrijven. Ik denk dat iedere schrijver een bepaald gevoel van ‘liefde’ voor zijn of haar eigen geschreven teksten heeft. Feedback van anderen voorkomt dat je al te ‘verliefd’ wordt op je verhaal. Dit maakt het schrappen en herschrijven een stuk eenvoudiger. 🙂 Als auteur kan het gebeuren dat jij je blind staart op je eigen tekst en sommige tegenstrijdigheden, fouten of zelfs totaal overbodige zinnen niet (meer) ziet.

Dat anderen iets van jouw verhalen vinden is leuk, spannend en soms ook moeilijk, maar de feedback bij de workshops wordt altijd met respect gegeven en er ontstaan dan ook regelmatig leuke gesprekken.

De meeste auteurs die naar deze workshops komen, schrijven onder een pseudoniem en willen dan ook graag anoniem blijven en dit wordt volledig gerespecteerd. Elke keer dat ik daar kom voel ik me zeer op mijn plek en welkom. Deze workshops hebben dan ook een vaste plek in mijn agenda verdiend.

Een aanrader voor iedereen die erotische verhalen schrijft en niet bang is feedback te geven en te ontvangen!

De eerstvolgende workshop vindt plaats op 29 juli 2017. Meer informatie over deze bijeenkomsten en de verslagen van de voorgaande, vind je op Ewa-Nederland. 

Alle verhalen die ik tot nu toe voor deze bijeenkomsten heb geschreven, vind je hier.

1 reactie

  1. Antoinette

    Dank je wel, Sandra!

    Antoinette xox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!