Met Pittig Proza daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRPlaza. Het thema van de schrijfuitdaging van deze maand is;

Pride Amsterdam

De 25ste editie van Pride Amsterdam vindt dit jaar plaats van 31 juli t/m 8 augustus. Het meest haalbare programma hangt af van de dan geldende corona maatregelen. Dat betekent onder meer dat de botenparade zal doorschuiven naar 2022, omdat de 1.5 meter maatregel niet haalbaar is.

Een stukje geschiedenis …

Een jaar na de Stonewall-rellen werd in New York ter nagedachtenis de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. De rellen vonden plaats eind juni 1969 in de wijk Greenwich Village in New York na de ontruiming van de homobar The Stonewall Inn door de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek in opstand te komen en terug te vechten. In tegenstelling tot wat velen denken, waren het kansarme transvrouwen met Afro- en Latijns-Amerikaanse roots die de rellen begonnen en werden zij daarbij voornamelijk gesteund door feminiene homomannen en butch lesbiennes. De rellen vormen een scheidslijn in de geschiedenis van de LHBT-beweging en waren wereldwijd een startschot voor holebi-demonstraties.

Pride in Nederland

De officiële naam van het evenement was aanvankelijk Amsterdam Pride, vervolgens van 2007 t/m 2016 Amsterdam Gay Pride en sinds 2017 heet het evenement Pride Amsterdam. Anders dan de naam doet vermoeden heeft dit evenement oorspronkelijk niet het demonstratieve protestkarakter van de Gay Pride Parades elders in de wereld. Het Nederlandse equivalent daarvan is de jaarlijkse Roze Zaterdag die op de laatste zaterdag van juni in telkens een andere Nederlandse stad plaatsvindt.

Jaarlijks komen enige honderdduizenden bezoekers op de Pride Amsterdam af en het is daardoor een van de drukst bezochte publieksevenementen van Nederland. Homo en hetero, jong en oud, ze hebben het allemaal hartstikke gezellig!

Het de bedoeling dat jij je, met jouw verhaal, stort in dit bijzondere evenement en hier uiteraard een erotische twist aan geeft. Het thema van de Pride Amsterdam 2021 is ‘TAKE PRIDE in us’, maar dit hoeft niet het thema van je verhaal te zijn.

Dus, schrijf een erotisch verhaal waarin de Pride Amsterdam een hoofdrol speelt.

Hier lees je een uitgebreide uitleg over de uitdagingen van Pittig Proza en wat je moet doen om deel te nemen.

Op 31 jaugustus om 23:55 sluit deze uitdaging en kun je geen verhalen meer linken.

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op zowel Vlammende verzinsels als NBRPlaza hetzelfde. Als je een verhaal schrijft en deze aanmeldt via het formulier hieronder, zal deze ook op NBRPlaza verschijnen. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.

Bij vier of meer verhalen kies ik (of iemand anders die ik hiervoor benader) elke maand een verhaal dat er uit is gesprongen. Dit is altijd een persoonlijke mening. Dit verhaal krijgt de titel Hete peper van de maand en dat is nog niet alles …

Alle deelnemende verhalen worden door mij en Marc voorzien van feedback en een opbouwende review.

Maak hieronder een link naar jouw verhaal:


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter