Twee verhalen zijn er gelinkt voor de Pittig Proza uitdaging van juli ~ De eerste keer swingen. Het thema daagde helaas, zoals ik wel een beetje had verwacht, niet meer auteurs uit tot het schrijven van een erotisch verhaal. Maar toch, twee verhalen en deze verschenen vanwege de samenwerking met Erotica Fest, ook op NBR plaza.

Geen hete peper deze keer, wel feedback.

Feedback op de verhalen voor Pittig Proza #43 ~ De eerste keer swingen

Linda versus Vivian

Sanna – Dit verhaal is van mij

Marc – Ik vind het mooi om te lezen hoe de auteur dezelfde gebeurtenis vanuit verschillende gezichtspunten beschrijft en daarmee ook de twijfels en onzekerheden van de personages. Hier en daar is het wel wat geschreven als een verslag en er zitten wat kleine foutjes in. Maar verder een heerlijk erotisch verhaal.

Dat swingt de pan uit

Sanna – Dit verhaal is wat gekunsteld. Het dialoog, in de hele eerste alinea, leest onecht, dat komt naar mijn idee doordat iedere gesproken zin wordt vergezeld van een handeling van de personage die spreekt. Ik snap waarom de schrijver dit doet, maar mooi is het niet. Beter is het hier een balans in te vinden. Ik viel heel erg over de zin: ‘Haar grote borsten worden op hun plaats gehouden door haar beha.’ Een hele aparte en zeker niet mooie manier om te vertellen dat het personage grote borsten heeft en een beha draagt. Verder wil ik de schrijver aanraden de tekst voor het plaatsen goed na te lopen op leestekens, beletseltekens, spaties etc. Het is een rommelig geheel. Ik vind het verhaal niet erotisch, wel een beetje lachwekkend.

Marc – De frivole manier van schrijven komt niet overeen met de gevoelens van de personages en dat is hier en daar wat verwarrend en onrealistisch. Aan de andere kant heeft het ook wel wat komisch. Hoe dan ook, ik werd niet gegrepen door het verhaal, juist vanwege die verwarring. Wel goed dat de auteur de twijfels die komen kijken bij swingen adresseert.


Wil je ook feedback op jouw verhaal? Schrijf dan mee met de uitdaging van augustus.