Met Pittig Proza daag ik schrijvers van erotica iedere maand uit verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRPlaza. In augustus hadden we even een kleine zomerstop, maar voor de maand september hebben we weer een uitdaging  voor schrijvers van erotica namelijk: Het sleutelgat.

Het sleutelgat

Het sleutelgat is al eeuwen een onderwerp dat een grote rol speelt in erotische verhalen. Met name het voyeuristische karakter van stiekem kijken door een sleutelgat naar wat er zich in de andere kamer afspeelt, is voor veel mensen opwindend. De personen in de andere kamer wanen zich onbespied en de persoon die door het piepkleine gaatje gluurt, ziet niet alle details waardoor zijn of haar fantasie geprikkeld wordt.

Vooral in het Engels zijn er veel gezegden met het woord ‘keyhole’ (sleutelgat). Een ‘keyhole testimony’ bijvoorbeeld is een verklaring waarin intieme details worden gegeven. Een ‘keyhole challenge’ is de uitdaging om van standje te wisselen, zonder dat de penis uit de vagina gaat. En ‘getting keyholed’ zou volgens de urban dictionary betekenen dat je anale seks ondergaat waarbij zand gebruikt wordt tijdens anale seks.

Dat het sleutelgat onderwerp is van de fantasie, blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid erotische kunstwerken die een paspartout hebben in de vorm van een sleutegat. Inmiddels is dat een beetje in de vergetelheid gekomen. Dat is niet zo vreemd. Niet alleen zijn sleutels en sloten inmiddels niet meer vergelijkbaar met die van destijds, erotiek kan nu ook makkelijk gevonden worden op internet.

Sleutels en sleutelgaten hebben daarnaast ook een erotische associatie door de vergelijking met respectievelijk de penis en de vagina. De vergelijking wordt zelfs soms gebruikt om meisjes te overtuigen zich zedig te gedragen. Immers, zo luidt het eufemisme, ‘een sleutel die vele gaten opent is zeer waardevol, maar een slot dat door alle sleutels geopend kan worden is waardeloos’.

Jouw verhaal

Deze maand is het de uitdaging een verhaal te schrijven waarin het sleutelgat een belangrijke rol speelt. Wat ziet jouw personage door het sleutelgat? Is het iets eenmaligs, of is het juist zijn of haar gewoonte om mensen te begluren?

Het spreekt voor zich dat je verhaal erotische elementen bevat én dat je hierbij de spelregels van Pittig Proza niet uit het oog verliest. Die kun je hier nog eens rustig nalezen.

Samenwerking met NBRplaza

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op Vlammende Verzinsels en NBRplaza hetzelfde. Als je hieronder in de linktool je verhaal toevoegt zal deze ook verschijnen op Erotica Fest van NBRplaza. Dit betekent dat meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.

Bij vier verhalen of meer (de verhalen die Marc en ik zelf schrijven tellen niet mee) kiezen wij, of iemand anders die we hiervoor benaderen, een verhaal dat eruit is gesprongen. Dit verhaal verdient de Hete Peper. Ook hier doen de verhalen die Marc en ikzelf bij de uitdaging schrijven, niet mee. Daarnaast worden alle deelnemende verhalen voorzien van korte feedback.

Op 30 september 2023 om 23:55 sluit de uitdaging en kun je geen verhaal meer toevoegen.

Maak hieronder de link naar jouw verhaal.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter