Schrijf jij weleens erotische verhalen? Of zou je dat graag willen doen? Zou je graag praktische tips krijgen over hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten? Doe dan mee met ‘Zin’ – gratis schrijfcoaching voor beginnende en gevorderde auteurs van erotica en literotica.

Wat is ‘Zin’?

De meeste mensen hebben erotische fantasieën. Sommige mensen vertrouwen die fantasieën toe aan papier (of blog). Of ze zouden dat graag doen. Marc, van NBRplaza wil mensen graag helpen daar beter in te worden en ik help Marc daar weer bij.

Marc en ik werken al samen met onze maandelijkse schrijfuitdaging Pittig Proza / Erotica Fest. Elke maand geven we daarvoor een thema en voorzien we de ingezonden verhalen van Feedback.

Zin gaat een stapje verder. Op basis van praktische tips, geeft ‘Zin’ je stap voor stap de nodige tools om een goed erotisch verhaal te schrijven. Een verhaal dat aanspreekt bij de lezer, doordat elke zin van je verhaal tot zijn recht komt.

Waarom is ‘Zin’ gratis? Wat is het addertje onder het gras? Wat zijn de ‘kleine lettertjes’?

Als auteur van erotische verhalen heb je te maken met verschillende hindernissen. Niet alleen voor wat betreft het schrijven zelf. Misschien wil je niet dat je omgeving weet dat jij erotische verhalen schrijft en wil je liever anoniem blijven. Schrijven is een vorm van jezelf ‘bloot geven’, maar dat is extra waar voor erotische verhalen. Daarom – zo merken Marc en ik – blijft veel talent onopgemerkt. En dat is jammer.

Ook zien we dat er steeds meer sprake is van censuur. Daardoor zijn erotische verhalen moeilijk te vinden op internet.

Kortom, we willen een veilige omgeving bieden waar (beginnende) auteurs kunnen oefenen, zonder vooroordelen.

Het enige dat we van je vragen is om actief mee te doen en dat je je schrijfsels (eventueel anoniem) deelt. Op deze manier hopen we dat er een community ontstaat van erotica auteurs, die elkaar helpen.

Hoe werkt ‘Zin’?

‘Zin’ is inmiddels gestart met de eerste episode ‘Show don’t tell.’ Heb jij ook interesse en wil je op de hoogte worden gehouden, kijk dan hier.