Vuurtoren ~ Bijeenkomst zaterdag 29 april 2023

In 2022 vonden er drie schrijf en feedback bijeenkomsten van Vlammende Verzinsels plaats en die konden alledrie weer gewoon op locatie gehouden worden. Een verademing na bijeenkomsten vanachter een scherm. Fijn dat het op die manier ook kan, maar er gaat toch niets boven een daadwerkelijke ontmoeting met mensen met een passie voor schrijven. Voor 2023 staan er, voor nu, vijf bijeenkomsten in de planning en ik hoop dat, naast de vaste deelnemers, ook nieuwe schrijvers deze weten te vinden. Ben jij er ook? Gewoon de stoute schoenen aantrekken en doen! Dus, schrijf je verhaal, link het met behulp van de linktool en kom naar een heerlijke, inspirerende, online bijeenkomst om de feedback op jouw verhaal in ontvangst te nemen, feedback te geven op de andere verhalen, maar vooral ook om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, gezellig en leren we heel veel van elkaar. Feedback wordt met respect gegeven en er ontstaan keer op keer leuke discussies. Tijdens de bijeenkomst worden geen foto’s gemaakt van de aanwezigen. Ieder die aanwezig is, wil op de een of andere manier ‘anoniem’ blijven en dit wordt volledig gerespecteerd.

De bijeenkomst:

Datum: Zaterdag 29 april 2023
Tijd: 12:00 tot ongeveer 16:00
Locatie: Deelnemers ontvangen bericht over de locatie.
Kosten: € 5,- p.p te voldoen bij de bijeenkomst of middels een tikkie van de organisator.

Tijdens de bijeenkomsten maken we gebruik van wat het cafe te bieden heeft. Denk hierbij aan koffie, thee e.d. en een lekkere lunch. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Als je een verhaal linkt, hoef je niet door te geven dat je aanwezig bent, er wordt dan op je gerekend. Ben je aanwezig zonder het linken van een verhaal geef dit dan aub uiterlijk 20 april door via facebook, twitter of mail zodat ik het definitieve aantal deelnemers door kan geven aan het restaurant.

Thema; De vuurtoren

Vuurtorens van over de hele wereld wakkeren altijd mijn fantasie aan. Deze soms onmogelijke bouwwerken hebben iets ruigs, iets romantisch, iets magisch zelfs. Hun licht dooft, hun lichaam stort in, bijna alsof ze op sterven liggen en toch blijven het bakens van licht en een veilig heenkomen. Hoewel in deze tijd met allerlei nieuwe communicatietechnieken de functie van de vuurtoren langzamerhand overbodig wordt, blijven veel van deze bakens volharden in hun taak de zeeën te verlichten. Schepen kunnen het inmiddels zonder hun romantische bescherming stellen omdat er een ruime hoeveelheid aan nieuwe gidsen bij is gekomen. (Ruimtesatellieten, navigatiesystemen met GPS, sonars, radars) Hierdoor zou je bijna vergeten dat de vuurtoren voor veel, vaak anonieme, mannen en vrouwen een woning en werkplek zijn geweest. In de loop van de tijd zijn veel vuurtorens geautomatiseerd, sommige daarvan verloren hierbij hun oorspronkelijke doel en werden een toeristische attractie, anderen werden helaas direct ontmanteld. De meeste vuurtoren wachters, ooit symbool voor bewaking en bescherming, hebben hun werkzaamheden achter zich gelaten. (Bron) Hoewel deze manier van leven op het punt van verdwijnen staat, hebben we gelukkig de verhalen nog. Verhalen waar jij nu ook een bijdrage aan kunt leveren met het thema van deze maand:

Schrijf een verhaal dat zich afspeelt rond een vuurtoren of maak in je verhaal gebruik van de centrale symboliek (Een baken, bescherming, veiligheid) rond de vuurtoren. – Gebruik je schrijffantasie en post je eigen meesterwerk!

Wees vooral creatief! Think out of the box!
Alle inzendingen bevatten erotische elementen, maar je mag hier natuurlijk een ander genre aan toevoegen zoals bijvoorbeeld thriller, mysterie, romantiek, humor of science fiction.

Let op!!!

Maximaal 1 inzending per persoon
Verhalen / gedichten moeten tussen de 500 – 5000 woorden bevatten
Je mag alleen een verhaal linken voor feedback als je ook daadwerkelijk aanwezig bent bij de bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst worden geen foto’s gemaakt van de aanwezigen

Hoe doe je mee?

Het is fijn als de verhalen aansluiten op het thema van de bijeenkomst, maar andere inzendingen worden ook geaccepteerd voor feedback.

Plaats jouw inzending op je eigen blog of website en voeg deze uiterlijk 27 april 2023, 23:55 toe bij de linktool onderaan dit bericht. Vul de velden in, vernieuw de pagina en controleer of je inzending erbij staat.

Wat doen we tijdens een bijeenkomst?

De bedoeling van de bijeenkomsten is het geven van feedback op de ingezonden verhalen en het ontvangen van feedback op jouw eigen verhaal. Je bent niet verplicht om een verhaal in te zenden voor feedback, maar het zou fijn zijn als alle aanwezigen feedback op de verschillende inzendingen hebben voorbereid. Op die manier maken we van de workshop een succes en leren we van elkaar.

Veel creatieplezier en tot zaterdag 29 april 2023.

Maak hieronder de link naar jouw verhaal.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


2 reacties

 1. Peter

  Helaas kan ik niet aanwezig zijn in februari, maar ik heb wel een verhaal gemaakt, dat u natuurlijk mag lezen.
  Zie deze link: https://kanaal69.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/lutientje/
  Een sensueel 2023 gewenst!

 2. Marc Commandeur

  Wat leuk!
  Daar ga ik over nadenken / aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!
%d bloggers liken dit: