schrijfmarathon 2017

Dit jaar heb ik met veel plezier de schrijfmarathon 2016 gevolgd en wat baalde ik soms vreselijk dat ik deze schrijfuitdaging niet eerder heb ontdekt, want; wat vreselijk leuk!

Verhalen schrijven in het genre wat mij het beste ligt en mij daarnaast meten met andere auteurs die in hetzelfde genre schrijven. Feedback krijgen op de verhalen die ik schrijf en hiervan leren.
Natuurlijk ook spannend, want wie weet hoe ver je komt bij zo’n uitdaging en wat anderen van mijn verzinsels vinden.
Nadat ik aanwezig was bij een bijeenkomst van Ewa-Nederland en ook daar feedback kreeg op het verhaal dat ik schreef, wist ik het zeker. In 2017 doe ik mee, want ik heb nog veel te leren.

Zodra de inschrijving voor de schrijfmarathon 2017 opende, heb ik mij dan ook aangemeld en vandaag hoorde ik dat de schrijfmarathon officieel doorgaat. 20 deelnemers hebben zich aangemeld. Voor mijn volgers ligt er dan de schone taak om elke ronde de verhalen te gaan lezen en te stemmen op het verhaal dat hen het meest aanspreekt, maar ook het verhaal dat zich het best heeft vertaald naar de opdracht. Het bijzondere van deze hele marathon is dat het publiek niet weet wie welk verhaal geschreven heeft.

De verhalen voor de schrijfmarathon mogen in ieder genre zijn (drama, horror, romantisch, komedie etc.), maar moeten altijd een erotische ondertoon hebben. In totaal zullen er tien rondes zijn. De eerste rondes hebben korte schrijfopdracht. Hoe verder men komt in de marathon, hoe langer de verhalen die geschreven moeten worden, met een maximum van 1500 woorden.

De verhalen worden beoordeeld door een jury en door het publiek. Het publiek stemt door middel van een poll op de site van EWA-Nederland. Het grote verschil met de eerdere edities van de marathon is dat er in 2017 ook een vakjury is geïntroduceerd. De jury krijgt de verhalen geanonimiseerd opgestuurd ter beoordeling. De stemmen van het publiek en de beoordelingen van de jury worden omgezet in een cijfer en bij elkaar opgeteld waardoor een totaalcijfer aan een verhaal zal worden toegekend. Vanaf ronde 1 tot en met ronde 6 wordt gewerkt met een klassement, met andere woorden, de punten worden steeds bij de punten uit de vorige ronde opgeteld. Vanaf ronde 7 vervalt het klassement en telt alleen de score die behaald wordt in de betreffende ronde. De verhalen die onderaan eindigen vallen af.

Deelnemers mogen anderen vragen om te stemmen, maar mogen onder geen beding vertellen welk verhaal van hen is. Het is dus niet gezegd dat je  op een verhaal van mij zult stemmen, maar misschien doe je dat ook wel. Iedere stem zal me weer een stukje verder in de marathon brengen en het liefst eindig ik natuurlijk in de finale.
Gezien het niveau van de overige deelnemers zal dat nog een hele kluif worden. 🙂

Neem gerust een kijkje op de site van EWA-Nederland. Je vindt daar meer informatie over de marathon, de jury en  binnenkort ook een voorstelrondje van alle deelnemende auteurs. Mocht je ook interesse hebben, je kunt je nog inschrijven.

Natuurlijk hoop ik hoog te eindigen, maar in de eerste plaats heb ik vreselijk veel zin om deze uitdaging aan te gaan en ik hoop, met mij, jullie ook.

Dus gun mij (of een ander) die plek in de finale en houd de berichten op mijn site, op de site van EWA-Nederland én social media in de gaten zodat je weet wanneer je weer kunt lezen en stemmen.

Voor nu wens ik jullie allemaal hele fijne dagen en een zeer goed en creatief 2017.

Ik zie jullie bij de marathon!

bron foto

1 reactie

  1. Antoinette

    Wat een geweldige promotie voor de Schrijfmarathon! Bedankt 🙂

    Heerlijk dat je in 2017 meedoet!

    Antoinette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!
%d