Vier verhalen werden er gelinkt voor de schrijfuitdaging van november met het thema ‘De garage’ en deze verhalen verschenen vanwege de samenwerking met NBRplaza ook bij de schrijfuitdaging met hetzelfde thema van EroticaFest.

Vier verhalen en daarom dus, naast feedback ook een Hete Peper voor één van die verhalen, maar nu eerst …

Feedback

Een goede deal

Marc – Ook al is het verhaal een tikje cliché (kijk maar naar verhaal 4 ‘de garage’), omdat het homo-erotisch was verdient het toch kudos. Gewoon omdat er veel te weinig homo-erotische verhalen worden geschreven voor onze maandelijkse uitdagingen. Verder verdient het verhaal ook kudos omdat het goed verzorgd is. Korte alinea’s, veel aandacht voor dialoog, goede interpunctie. Weinig verrassend dus, maar wel gewoon een lekker verhaal.

Sanna – Ondanks de wat voor de hand liggende opzet vind ik dit een opwindend homo erotisch verhaal. Tijdens het lezen betrapte ik mezelf erop dat ik me afvroeg of de auteur een man of een vrouw is: ik vul hier zelf in, een vrouw en dat komt vooral door de gekozen woorden op sommige plekken, maar ik realiseer me dat ik er helemaal naast kan zitten. Beschrijvingen als: ik zie, ik voel etc maken sommige stukjes erg vertellend. Bijvoorbeeld; ik voelde mijn pik groeien in mijn broek. Als je hier meer schrijft hoe die pik groeit en wat dit met hem doet, laat je het ook nog eens zien.

De APK keuring

Marc – Tsjah. Dit verhaal is erg onrealistisch, dat het bijna lachwekkend wordt. En ik denk niet dat het de bedoeling was van de auteur om een grappig verhaal te schrijven. Of toch wel? Want in dat geval was het weer niet grappig genoeg. De stijl van dit verhaal schurkt tegen absurdisme aan. Een stroming waarin de personages geen betekenis kunnen vinden in het leven en daardoor in absurde situaties komen, waarin logica en onlogica elkaar afwisselen. Maar nogmaals, misschien was het wel helemaal niet de bedoeling van de auteur …

Sanna – WAT EEN HEERLIJK VERHAAL! De woordkeuze, zijn onhandigheid, verlegenheid, zijn verbijstering en vertwijfeling en ondanks dat alles toch met vleugels (of een strakke ring en diepe plug) over de snelweg richting huis. Erg fijn en ook met humor verteld.

De garage Valencia

Marc – Dit verhaal verloopt heel erg rommelig. In het begin lijken twee mensen met elkaar in gesprek, maar het wordt mij niet duidelijk of dat zo is en wie dat zijn.
Verder stoor ik me enorm aan typfouten en het inconsequent gebruik van quotes (de ene keer “en de andere keer ‘), komma’s en punten die ontbreken. Slordig en dat leidt enorm af!
En dat is jammer, want er zitten best veel opwindende elementen in het verhaal. Mijn advies: leg je verhaal na het schrijven een dagje weg en lees het dan nog es door om dit soort overduidelijke fouten er uit te halen.

Sanna – Ik vind het jammer om te zeggen, maar ik vind dit verhaal erg langdradig en daardoor saai. Dit geldt ook voor de erotiek. Daarnaast zit het verhaal vol slordige fouten. Een aantal tips: Begin eens middenin de actie, zonder alle voorbereidingen te beschrijven. Gebruik eens een ander woord voor bijvoorbeeld ‘paal’ Ik kwam dit woord zo vaak tegen dat het een beetje lachwekkend werd. Door je verhaal anders te beginnen, voor mijn part midden in de seks en deze seks ook wat gevarieerder te beschrijven, krijgt je verhaal al snelheid. Al die voorbereidingen gebeuren natuurlijk in het echte leven, maar zijn niet heel interessant om te lezen. Stel jezelf daarom ook bij ieder verhaal de vraag; is dit interessant om te lezen?

De garage

Marc – Ook dit verhaal is behoorlijk cliché. Zie ook verhaal 1. Okay, er zit een leuke twist aan het einde. De valkuil met dit soort uitdagingen is dat je als schrijver er al snel met twee voeten intrapt om de voor de hand liggende weg te kiezen. Dat is op zich niet heel erg, zeker niet als je – net als in dit verhaal en in verhaal 1 – je er een extra twist inbouwt. Toch kun je dat voorkomen door voordat je begint met schrijven na te denken over wat voor de hand liggend is en juist DAT niet te schrijven. Kortom, een leuk opwindend verhaal, maar een tikkeltje cliché.

Sanna – Ook dit verhaal is qua opzet wat voor de hand liggend, maar komt met een onverwachte twist, die ik erg leuk vind. Dat zij zich zo snel overgeeft aan haar eigen verlangen vind ik ietwat ongeloofwaardig, maar wel opwindend. De bekentenis van haar man aan het einde van het verhaal maakt die opwinding mooi rond.

De hete peper voor de maand november gaat naar:

De APK keuring

Nieuwsgierig naar het winnende verhaal? Klik hieronder om het te lezen.Wil jij ook feedback op jouw verhaal én kans maken op de Hete Peper? Schrijf dan mee met de uitdaging van december.