Pittig Proza #57 ~ Het platteland

Met Pittig Proza daag ik schrijvers van erotica iedere maand uit verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRplaza. De uitdaging van juni heeft als thema: Het platteland.

Het platteland

Veel mensen zien – als zij zich een voorstelling maken van het leven buiten de stad – nog altijd een ouderwets beeld voor zich: een idyllisch platteland, tijdloos, sereen, ver verwijderd van de rest van de wereld. Dit beeld wordt in veel gevallen gevoed door de culturele voorstellingen ervan. In films, tv-programma’s en boeken die zich afspelen op het platteland wordt vaak een beeld geschetst volgens de verouderde genre-regels van het kostuumdrama. Maar zelfs als deze culturele voorstellingen zich afspelen in onze huidige tijd, geven zij vaak geen realistisch beeld van het leven op het platteland. Desondanks levert deze Idyllische voorstelling een dankbare setting voor verhalen. Ook voor erotische verhalen.

Denk maar eens aan die gezonde, blonde en vooral rondborstige boerendochter en de vertegenwoordiger / verkoper van wat dan ook. Een rondleiding langs weilanden vol grazende koeien eindigt in het twee kontjes hoge gras of misschien wel ergens tussen de wuivende maisvelden waar ze hem zonder schaamte al haar prachtige rondingen toont. Of, een jonge vrouw uit de stad strandt met dikke rookwolken vanonder de motorkap van haar mini op een verlaten plattelandsweg. Natuurlijk is daar haar redder in nood. De stoere boer, gespierd, ontblote bast, grasspriet tussen zijn stralend witte tanden, schiet haar te hulp en biedt haar een slaapplek aan want natuurlijk is er in de wijde omtrek geen garage te bekennen. Uiteraard komt dan van het een het ander en natuurlijk gebeurt dat ergens in de stallen of bovenop een hooiberg …

Idyllische en opwindende beelden toch?

Jouw verhaal

Of jij ook gebruik maakt van dit idyllische beeld van het platteland of voor een wat realistischer plaatje kiest, is aan jou. Zolang dat platteland maar een rol speelt en natuurlijk bevat je verhaal de nodige erotische elementen. Hoe erotisch, dat bepaal je zelf, zolang je bij het schrijven de spelregels van Pittig Proza en Erotica Fest maar niet uit het oog verliest. Deze kun je hier nog eens op je gemak nalezen.

Samenwerking met NBR Plaza

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op zowel Vlammende Verzinsels als NBR Plaza hetzelfde. Als je een verhaal schrijft en deze toevoegt via de linktool hieronder, zal deze ook op NBR Plaza’s Erotica Fest verschijnen. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen. Bij meer dan vier verhalen (de verhalen die Marc en ikzelf schrijven bij de uitdagingen zijn uitgesloten van deelname voor de Hete Peper) kiezen wij, of iemand anders die we daarvoor benaderen, een verhaal dat er, volgens ons, uit springt. Dit is altijd een persoonlijke mening. Dit verhaal krijgt dan de titel ‘de Hete Peper’ en dat is nog niet alles …

Alle deelnemende verhalen worden door mij en Marc voorzien van korte feedback.

Op 30 september, 23:55 sluit deze uitdaging en kun je geen verhalen meer linken.

Maak hieronder de link naar jouw verhaal.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


2 reacties

 1. Peter

  Is er al feedback op de inzendingen voor ‘Het platteland’?

  • Sanna

   Dag Peter,
   Dank je wel voor je bericht. De feedback bij het thema ‘Het platteland’ is door de weinige inzendingen bij dat thema komen te vervallen. Excuses dat wij dit niet duidelijk hebben gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!