Vijf verhalen werden er gelinkt voor de pittig proza schrijfuitdaging van juni met het thema ‘ménage à trois’ en deze verhalen verschenen vanwege de samenwerking met NBRplaza ook bij de schrijfuitdaging met hetzelfde thema van Erotica Fest.

Soms worden er bij de uitdagingen van Pittig Proza maar weinig verhalen gelinkt. Natuurlijk is dat jammer en Marc (van NBR) en ik zijn dan altijd aan het bedenken hoe we meer schrijvers naar deze uitdagingen kunnen ‘lokken’. Het geven van feedback én het uitreiken van een hete peper zijn van die lokkertjes. 😉 We hebben zelfs een keer gezegd dat we zelf misschien niet meer mee moeten schrijven. Dat was maar heel kort. Naast de hosts van deze schrijfuitdaging zijn we zelf namelijk ook nog schrijver en vinden we het allebei veel te leuk om ons zelf ook uit te dagen tot het schrijven van een bijzonder verhaal, passend bij het thema. Het spreekt voor zich dat de verhalen die we zelf schrijven niet meedingen voor de hete peper.

Nu is de regel; bij meer dan vier verhalen wordt er ook een hete peper uitgereikt. Voor de schrijfuitdaging van juni zijn dus vijf verhalen gelinkt, dat is inclusief de verhalen die Marc en ik schreven, wat zou betekenen dat er geen verhaal wordt gekozen voor een hete peper.

Ook dat is jammer. Die hete peper is, vind ik, namelijk een leuke stimulans voor schrijvers om vaker mee te doen en mogelijk stimuleert het zelfs andere schrijvers om ook mee te gaan doen met de schrijfuitdaging van Pittig Proza en Erotica Fest.

Daarom deze maand toch een hete peper.

En, mocht jij als schrijver van erotica andere schrijvers kennen. Vertel ze dan vooral over het bestaan van deze maandelijkse schrijfuitdaging want ook het lezen van verhalen van anderen helpt iedere schrijver een nog betere schrijver te worden.

Maar nu eerst …

Feedback op de verhalen

Drie Gratiën

Marc – Een mysterieus stukje poëzie. Het balanceert een beetje tussen clichématig woordgebruik en dichterlijkheid. Dank voor deze bijdrage.

Sanna – Er zit een hele fijne beeldspraak in dit gedicht, wat ik mooi vind en wat het ook heel poëtisch maakt. Fijn om te lezen!

De eenhoorn

Marc – Deze is van mezelf

Sanna – Wat een geweldig verhaal vind ik dit en heel beeldend ook, ondanks (of is het dankzij?) dat er geen dialoog in zit, ondanks dat het heel vertellend is. Er zit een bepaalde spanning in die ik heel prettig vind en ook humor. Echt super! (En, misschien ben ik nu wat bleu, maar ik vraag me af of die ‘eenhoorn’ een zelfverzonnen term is, of dat dit de naam is die wordt gebruikt …;) )

Mijn POV

Marc – Ik vind de plottwist echt geweldig. Vanaf het begin ben je als lezer op het verkeerde been gezet. Goed gedaan!

Sanna – Al lezend vormen zich de beelden in mijn hoofd. Beelden, die bij het einde of, zoals Marc ook al benoemt, de plottwist een compleet andere vorm aannemen. Haast in één adem uitgelezen. Heel knap gedaan!

Armando, Vito en ik

Marc – Wat een heerlijke sfeerbeschrijving. Seks is zoveel meer als penis in vagina. Geur, kleur, smaak. Alle zintuigen brengen je in de juiste sfeer. En dit verhaal laat dat perfect zien. Misschien had ik zelf voor een wat ander einde gekozen. Minder happy end, maar een beetje drama em destructie. Voor mijn gevoel zou dat beter passen bij de sfeer. Maar dank voor dit geweldig mooie zinderende verhaal.

Sanna – dit verhaal is van mij.

Open en bloot

Marc – Starten met een quote is een gedurfde keuze. In dit geval werkt het goed, omdat het je als lezer direct in het verhaal trekt. Een camera! Seks is vaak alleen seks. Maar als er voyeurs zijn dan geeft het dat direct een extra dimensie. Verder hou ik van de twijfel van de hoofdpersoon. Zeker bij een trio. Dat maakt dit verhaal bijzonder en realistisch.

Sanna – Met die eerste zin heb je meteen mijn aandacht. De tuin kan ik door de beschrijving helemaal voor me zien. Ik hou ervan als in verhalen namen van planten en bloemen worden gebruikt. In het begin was het me wat onduidelijk van wie het vakantiehuis nou is, maar dat kan aan mij liggen. Heel mooi (vind ik) dat een van de personages herstellende is van een borstamputatie en wat dat doet met de beleving van seks en lust. Heel invoelend. Ook het onvermogen van de partner en mantelzorger. Dus ja, dat vind ik mooi, al realiseer ik me ook dat mooi misschien niet het goeie woord is.

Vijf hele mooie inzendingen die allemaal op hun eigen manier bijzonder zijn en dus ook een hete peper zouden verdienen. Helaas heb ik er één per maand te vergeven en die gaat haar naar het verhaal:

Mijn POV

Omdat de auteur het verhaal middels een gastblog via NBR heeft geplaatst blijft de auteur onbekend. Het verhaal lees je hieronder.

Wil je ook meedoen met Pittig Proza? De schrijfuitdaging van juli staat online. Lees dan ook even meteen de spelregels, dat doe je hier.