Met Pittig Proza daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Erotica Fest van NBRPlaza. Het thema van de schrijfuitdaging van deze maand is;

Oktoberfest

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival / volksfeest ter wereld en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen internationale bezoekers. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober.

Zeg je Oktoberfest, dan zeg je ook; Dirndl en lederhosen, grote pullen bier, veel eten en drinken, kermis … kortom, Feest!

In München staan op het Oktoberfest terrein (de Wiesn) 14 grote en heel veel kleinere biertenten, die gerund worden door de zes grote bierbrouwerijen (tevens families) in München. De inwoners van Beieren zijn gastvrije, gezellige mensen en dat laten ze graag zien.

Tijdens de feesten wordt veel gedronken en gegeten in biertenten waarin enorme keukens zijn gebouwd. De grote tenten bieden zitplaatsen tot wel 11.000 mensen. In de tenten wordt traditioneel gezien bier alleen geschonken in een MaB (een literpul) welke je alleen mag bestellen als je aan een biertafel zit. Rond de grote tenten zijn ook de bierkartens, talloze kraampjes en een gigantische kermis.

Oktoberfest München is de voorloper van alle andere oktoberfeesten. Oktoberfest Sittard is het grootste oktoberfeest in Nederland en duurt zes dagen. Over de rest van de wereld worden ook steeds meer oktoberfeesten of gelijksoortige themafeesten georganiseerd. Het is dan ook niet zomaar een feest. Het is rijk aan cultuur en traditie en wordt door de Duitsers bijzonder goed georganiseerd.

Helaas is het Oktoberfest in 2021, net als in 2020 afgelast in verband met de welbekende maatregelen, maar dat weerhoudt jou natuurlijk niet er een stomend, erotisch verhaal over te schrijven.

Hier lees je een uitgebreide uitleg over de uitdagingen van Pittig Proza en wat je moet doen om deel te nemen.

Op 31 oktober 2021 om 23:55 sluit deze uitdaging en kun je geen verhalen meer linken.

Samenwerking met NBRPlaza

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op zowel Vlammende verzinsels als NBRPlaza hetzelfde. Als je een verhaal schrijft en deze aanmeldt via het formulier hieronder, zal deze ook op NBRPlaza verschijnen. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.

Bij meer dan vier verhalen kies ik (of iemand anders die ik hiervoor benader) elke maand een verhaal dat er uit is gesprongen. Dit is altijd een persoonlijke mening. Dit verhaal krijgt de titel Hete peper van de maand en dat is nog niet alles …

Alle deelnemende verhalen worden door mij en Marc voorzien van feedback en een opbouwende review.

Maak hieronder een link naar jouw verhaal:


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter