Aanwezig: Emanuel, Mahotsukai, Alicia, Sanna, Monica.

Het is een tijd geleden dat we elkaar gezien hebben. De laatste bijeenkomst was 23 mei en ook deze hebben we, in verband met de Corona maatregelen online gehouden. Hierna had ik hoop dat de volgende bijeenkomsten weer in real life zouden kunnen plaatsvinden, maar voor dit jaar heb ik die hoop maar laten varen. Daarom is het ook zo leuk dat online een heleboel zaken door kunnen gaan. Wat mij betreft gaat er niets boven ‘echt’ contact, maar in deze vreemde tijd zijn de online bijeenkomsten een mooie tweede.

We praten wat met elkaar, horen hoe het de ander vergaat. Iedereen is druk, veel werken thuis en bij veel ligt ook het schrijven op een laag pitje. Iedereen worstelt met tijd en met ruimte vrij maken om te gaan zitten en te gaan schrijven. Ideeën voor verhalen zijn er echt wel, maar het lukt veel van ons niet om ze op papier te krijgen. Ik hoop altijd dat het samen komen en het met elkaar hebben over het schrijven van erotica, de feedback die we van elkaar krijgen en het maken van plannen voor een volgende bijeenkomst iedereen weer inspiratie geeft. Bij mij helpt het zeker wel!

Feedback op de verhalen bij het thema Twee delen

Onbedwingbaar verlangen – Alicia

Emanuel begint omdat hij, in verband met privé afspraken, eerder uitstapt: Een verhaal in twee delen, goed opgezet met twee verschillende perspectieven, dat is goed gedaan. Ik vond het eerste deel niet zo boeiend, nogal voorspelbaar, maar door het vervolg in deel twee kreeg het wel wat meer lading.

Tip 1: probeer wat meer te laten zien waar je nu soms beschrijft wat iemand voelt, wat iemand bedoelt
Tip 2: Pas op slordigheden in spelling en grammatica, enkelvoud, meervoud, tegenwoordige tijd en verleden tijd en overbodige woorden die geschrapt hadden moeten worden.

Monica: Ik vond het echt een verrassend verhaal. Het tweede deel maakt het verhaal interessanter en onderscheidend. Heel mooi hoe je in het eerste deel beschrijft hoe haar leven is veranderd en een beetje doelloos is geworden naast de jaloezie op haar man zonder dat dit een punt in de relatie wordt. De beschrijving van de Vinex-wijk is heel origineel. Je verhaal hardop voorlezen helpt eventuele kromme zinnen en vergeten woorden eruit te filteren.

Mahotsukai: Ik vond het een heel leuk verhaal en ik zie ook heel veel progressie in jouw schrijven. Ik vind James Smit, een beetje een cliché mannetje. De perfecte man. Ik vond het jammer dat je behalve een kleine aanwijzing dat James geen perfecte man is, het verdere verhaal van deze man laat liggen. Ik vraag me af hoe het verhaal zou lopen als James een minder perfecte, minder mooie man zou zijn. Dat had best interessant kunnen zijn.

Sanna: Een verhaal dat prettig leest. Wat je vertelt over de woonwijk vind ik heel erg beeldend, dat doe je hier erg goed. Op andere stukken ben je dan weer heel vertellend en dat haalt het tempo een beetje weg. Supermooie zin: Fysiek was ik daar wel aanwezig, maar gevoelsmatig was ik vooral ergens niet. Als zij uiteindelijk samen is met James mag het wel wat directer. Niet zo verlegen.

Emanuel is inmiddels uitgestapt voor zijn andere afspraak.

Onder de kastanjeboom – Sanna

Alicia: Leuk verhaal. Ik vroeg me wel meteen af wie er nu achter het stuur zat. De erotische scene is liefdevol en tegelijk ook wild.

Monica: Eind is minder goed uitgewerkt dan het begin. Waarom heeft hij die brieven nooit gestuurd? Einde is ook te vertellend, ik miste de emotie, wat het met haar doet. Dat had het verhaal meeslepender gemaakt. In de tweedeling het nu en vroeger, in het vroeger zit ook weer een tweedeling. Mededeling dat ze zwanger is kan meer uitgewerkt. Zit meer potentie in, maar een goed begin.

Mahotsukai: prettig, leesbaar verhaal, goed verhaal. Sfeer doet denken aan een film; Welke? (Sanna vertelt dat dit klopt, bij dit verhaal had ze een bepaald sfeerbeeld van een film in haar hoofd. Mahotsukai heeft de film opgeschreven en Sanna vertelt welke film. Het komt overeen :)) Met trillende handen optillen kan niet, beetpakken wel. Zodra je iets zwaars optilt, trillen je handen niet meer. Kort en kernachtig verhaal. Veel weemoedigheid nostalgie.

Nu de verhalen zijn besproken, praten we nog wat na en komt Mahotsukai met een voorstel voor het volgende thema. Dit wordt positief ontvangen.

Ook de volgende bijeenkomst zal online gehouden worden op zaterdag 28 november, meer informatie volgt snel.