Met Pittig Proza daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Deze maand is het thema:

Nordic Noir

Nordic Noir (ook wel Scandinavian noir genoemd) is een misdaadgenre in de schrijfwereld. Zoals de naam al aangeeft, speelt een Nordic noir zich bijna altijd af in een Scandinavisch of Noords land. Wat ook kenmerkend is voor een Nordic noir verhaal is dat het meestal is geschreven vanuit het perspectief van een politieagent of een detective. Daarnaast speelt het verhaal vaak in op de vaak ‘stille’ en ‘onopvallende’ misdaad die zich voordoet in schijnbaar veilige en welvarende landen in Noord-Europa.

Wat Nordic noir uniek maakt in het misdaadgenre, is dat de setting vaak een kille en sobere sfeer creëert waarin misdaden worden gepleegd, of een verdwijning of moord wordt onderzocht. De setting gaat vaak gepaard met een melancholisch, langzaam en realistisch verhaal.

In de landen waar een Nordic noir zich afspeelt, heerst het ‘Scandinavisch model’. Dit is de naam voor het sociaal-culturele beleid dat de toon zet in Scandinavië. Het beleid focust zich op welvaart, een stabiele economie, liberalisme en een nauwlettend oog op mensenrechten en sociale gelijkheid.

Nordic noir boeken laten zien dat hier nog wel wat op af te dingen valt. In deze verhalen fungeert het Scandinavische model vaak als een dekmantel die de aanwezige misdaad, vrouwenhaat, racisme en sociale ongelijkheid verhult.

Aan jou om deze maand een erotisch verhaal te schrijven in de stijl van Nordic Noir.

Samenwerking met Erotica Fest van NBR-Plaza

Ook deze maand is de schrijfuitdaging op zowel NBR-Plaza en Vlammende verzinsels hetzelfde.

Als je een verhaal schrijft en deze linkt via de linktool onderaan deze pagina, zal deze ook op NBR verschijnen. Dit betekent dat nog meer mensen jouw verhaal lezen, er iets van vinden en jou misschien wel gaan volgen.

Bij meer dan vier verhalen kies ik (of iemand anders die ik hiervoor benader) elke maand een verhaal dat er uit is gesprongen. (Dit is altijd een persoonlijke mening) Dit verhaal krijgt de titel ‘Hete peper’ van de maand. Ook zullen alle inzendingen voorzien worden van een opbouwende review. Dat wil zeggen dat Sanne van Vlammende Verzinsels en Marc van NBRplaza alle verhalen zullen voorzien van tips. Daardoor zul je als schrijver groeien en worden je verhalen nog spannender voor je lezers. Maar dat is nog niet alles …

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig.

Je hoeft geen toestemming te vragen om mee te doen, de enige voorwaarde is dat je een eigen blog of website hebt waar jij je verhaal post. Ik plaats geen gastberichten op mijn site. (NBR doet dit overigens wel, dus als je geen eigen blog of webpagina hebt, maar wel graag mee wilt doen, stuur dan je inzending per mail naar hen op. Zet erbij of je het verhaal onder een pseudoniem of anoniem wilt plaatsen. NBR maakt er dan een gastblog van).

Dus; Schrijf een erotisch verhaal rond de bovenstaande opdracht, fictie, non-fictie, dat is aan jou. De inhoud van je verhaal bepaal je zelf, maar onderwerpen die bij de wet verboden zijn, zijn niet toegestaan. (Bestialiteit, pedofilie) De enige echte regel is dat het je eigen woorden moeten zijn – geen kopie of reblogs, geen uitreksels van boeken of verhalen die al elders zijn gepubliceerd en geen reviews van producten of advertenties.

Plaats jouw verhaal op je blog of website en plaats daar de button van Pittig Proza bij. Zorg dat de button is gelinkt naar deze pagina.

Vul hieronder in de linktool de titel van je verhaal, jouw mailadres (niet zichtbaar voor de lezers) en de link naar het betreffende verhaal in.

Deel je creatie op social media met de hashtag #PittigProza en geef feedback op de inzendingen van anderen. Schrijven doe je misschien alleen, maar jezelf hierin verbeteren doe je door te blijven oefenen, verhalen van anderen te lezen en de feedback die je op je verhalen krijgt ter harte te nemen.

Door deel te nemen aan deze meme, vergroot je het aantal lezers op je blog en verbeter je de vindbaarheid op Google.

En, voor het geval je het nog niet wist. Als je ooit al eens eerder een verhaal schreef wat geschikt is voor deze uitdaging, voel je vrij deze onderaan de pagina te linken.

De inzendingen moeten voor 30 november 2020 23:55 binnen zijn.

Dit zijn de inzendingen tot nu toe / uplink hier je inzending:


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Door je verhaal te linken, zal het zowel hier op Pittig Proza, als op NBRplaza’s Erotica Fest verschijnen.