De allereerste schrijfbijeenkomst van 2024 staat in het teken van AI (Artificial Intelligence) oftewel Kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie is de mogelijkheid van een machine om mensachtige vaardigheden te vertonen – zoals redeneren, plannen en creativiteit.

Kunstmatige intelligentie maakt het voor technische systemen mogelijk hun omgeving waar te nemen, om te gaan met deze waarnemingen en problemen op te lossen om een specifiek doel te bereiken.
De computer ontvangt data – reeds voorbereid en verzameld via eigen sensoren, zoals een camera – verwerkt deze en reageert erop. AI-systemen zijn in staat hun gedrag in zekere mate aan te passen, door het effect van vorige acties te analyseren en autonoom te werken.

Vormen van kunstmatige intelligentie

Software: virtuele assistentie, software voor beeldanalyse, zoekmachines, systemen voor spraak- en gezichtsherkenning
Belichaamde AI: robots, zelfrijdende wagens, drones, het internet der dingen

Kunstmatige intelligentie wordt op dit moment al ingezet in het dagelijks leven. Hierbij kun je onder andere denken aan: online shoppen en reclame, zoeken op het web, automatische vertalingen, slimme huizen, steden en infrastructuur, auto’s, cyberveiligheid, desinformatie bestrijden. De verwachting is dat de inzet van AI in de toekomst grote vormen aan zal nemen. Door een grote groep mensen wordt hier met enthousiasme naar uitgekeken, maar er zijn ook tegengeluiden. Er is namelijk ook een groep mensen die deze ontwikkeling helemaal niet zo positief vindt en denkt dat het zelfs gevaren op kan leveren.

Voor de schrijfbijeenkomst van 16 maart is het de bedoeling dat jij een verhaal schrijft waarin kunstmatige intelligentie een rol speelt.

Ben jij er ook? Gewoon de stoute schoenen aantrekken en doen! Dus, schrijf je verhaal, link het met behulp van de linktool en kom naar een heerlijke, inspirerende, online bijeenkomst om de feedback op jouw verhaal in ontvangst te nemen, feedback te geven op de andere verhalen, maar vooral ook om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, gezellig en leren we heel veel van elkaar. Feedback wordt met respect gegeven en er ontstaan keer op keer leuke discussies. Tijdens de bijeenkomst worden geen foto’s gemaakt van de aanwezigen. Ieder die aanwezig is, wil op de een of andere manier ‘anoniem’ blijven en dit wordt volledig gerespecteerd.

De bijeenkomst

Datum: Zaterdag 16 maart 2024
Tijd: 12:00 tot ongeveer 16:00
Locatie: Restaurant Bruut in Maarssen
Kosten: € 5,- p.p te voldoen bij de bijeenkomst of middels een tikkie van de organisator.

Tijdens de bijeenkomsten maken we gebruik van wat het restaurant te bieden heeft. Denk hierbij aan koffie, thee e.d. en een lekkere lunch. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Als je een verhaal linkt, hoef je niet door te geven dat je aanwezig bent, er wordt dan op je gerekend. Ben je aanwezig zonder het linken van een verhaal geef dit dan aub uiterlijk 20 april door via facebook, twitter of mail zodat ik het definitieve aantal deelnemers door kan geven aan het restaurant.

Jouw verhaal

Gebruik je schrijffantasie en post je eigen meesterwerk waarin een rol is weggelegd voor kunstmatige intelligentie. Wees vooral creatief! Think out of the box!
Alle inzendingen bevatten erotische elementen, maar je mag hier natuurlijk een ander genre aan toevoegen zoals bijvoorbeeld thriller, mysterie, romantiek, humor of science fiction.

Let op

Maximaal 1 inzending per persoon
Verhalen / gedichten moeten tussen de 500 – 5000 woorden bevatten
Je mag alleen een verhaal linken voor feedback als je ook daadwerkelijk aanwezig bent bij de bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst worden geen foto’s gemaakt van de aanwezigen

Hoe doe je mee?

Het is fijn als de verhalen aansluiten op het thema van de bijeenkomst, maar andere inzendingen worden ook geaccepteerd voor feedback.
Plaats jouw inzending op je eigen blog of website en voeg deze uiterlijk 11 maart 2024, 23:55 toe bij de linktool onderaan dit bericht. Vul de velden in, vernieuw de pagina en controleer of je inzending erbij staat

Wat doen we tijdens een bijeenkomst?

De bedoeling van de bijeenkomsten is het geven van feedback op de ingezonden verhalen en het ontvangen van feedback op jouw eigen verhaal. Je bent niet verplicht om een verhaal in te zenden voor feedback, maar het zou fijn zijn als alle aanwezigen feedback op de verschillende inzendingen hebben voorbereid. Op die manier maken we van de workshop een succes en leren we van elkaar.

Veel creatieplezier en tot zaterdag 16 maart!

Maak hieronder de link naar jouw verhaal.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter