kleurloos

Naakt en wijdbeens. Zijn hand op mijn mond, zijn vingers in mijn zachte hitte. Een dieptemassage. Nog heter, nog natter. Kleurloos vocht op het parket.


Natuurlijk deed ik zelf ook een poging tot het schrijven van een Ultra kort verhaal, of het me is gelukt binnen de limiet van 25 woorden mijn verhaal te vertellen mag je zelf beoordelen. Klik op de button hieronder om nog meer Ultra korte verhalen te lezen en doe ook mee!

 


Marc van Lier; “Flash fiction is een genre dat niet heel duidelijk is gedefinieerd. In het Nederlands wordt het ook wel handpalmverhaal of flitsverhaal genoemd. Volgens velen is het een fictief verhaal dat extreem kort is en toch voldoende ruimte laat voor de ontwikkeling van de karakters en het verhaal. Sommigen vinden dat flash fiction wordt bepaald door het aantal woorden dat het bevat. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld verhalen die slechts bestaan uit 6 woorden. Er zijn ook  mensen die vinden dat het maximaal 55 woorden mag bevatten en weer anderen hebben het over 300 of 1.000 woorden. De term ‘flash fiction’ zou zijn afgeleid van de titel van de gelijknamige verhalenbundel, die in 1992 werd uitgegeven. Daarin stonden 72 flitsverhalen van 250 tot 750 woorden.

Maar ikzelf vind dat in een goed stuk flash fiction vooral een groter verhaal schuil gaat. In het voorbeeld ‘Ik keek in mijn achteruitkijkspiegel en zag het dorp branden‘ gaat zo’n verhaal schuil. Je vraagt je af wat er is gebeurd, wat de rol was van de autobestuurder en hoe het nu verder gaat? In flash fiction gaat het om impliciete gelaagdheid.”

Bovenstaande komt uit een blog-artikel van NBR-Plaza

1 reactie

  1. marc van lier

    Heel poëtisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!