In vogelvlucht

December is de maand van de jaaroverzichten, de vogelvluchten en lijstjes en dat is op vlammende verzinsels niet anders. Voor het gemak neem ik dan de vogelvlucht van mijn andere blog, Gaisha, ook even mee. Een veelbewogen schrijfjaar met helaas ook een flinke dip in de productie ergens halverwege het jaar dankzij een burn-out waarvan ik nu weer langzaam aan het opkrabbelen ben. Dat schrijven in mijn bloed zit heb ik in die periode wel gemerkt, want ondanks dat ik een stuk minder schreef, bleven de gedachten aan al mijn verhalen toch aanwezig en heb ik dankzij de de schrijfmarathon en Gaisha toch met enige regelmaat een verhaal uit mijn toetsenbord weten te persen. Het is grappig om te merken dat het ene verhaal het andere niet is. Daarmee bedoel ik dat het schrijfproces zeer wisselend verloopt. Verhalen moeten altijd eerst een beetje sudderen, rijpen zeg maar, voordat ik iets op papier kan zetten, maar als ik dan eenmaal ga zitten dan is het ook niet gezegd dat ik meteen een heel uitgewerkt verhaal heb. De ene keer schrijf ik op een dag met gemak drie hoofdstukken voor Gaisha, de andere keer komen er met moeite een paar zinnen en lukt het me pas het verhaal helemaal naar tevredenheid neer te zetten als de deadline bijna daar is (zoals bijvoorbeeld met de opdrachten van de schrijfmarathon) Hoe dan ook, uiteindelijk lukt het altijd weer,  het is dus toch een productief jaar geweest. Veel verhalen geschreven, veel nieuwe ideeën opgedaan en veel leuke mensen ontmoet en gezien. Ik ben dus niet klaar met schrijven. Voor volgend jaar in ieder geval genoeg leuke plannen om nog veel meer te gaan schrijven. Door mijn lidmaatschap van Eroscripta staan er ook alweer een aantal leuke activiteiten gepland, waaronder de tweemaandelijkse schrijfbijeenkomsten Prikkelzinnen! en dankzij het maandelijkse EroticaFest van NBRplaza ben ik in ieder geval elke maand verzekerd van een leuke schrijfuitdaging. 🙂 En laat ik mijn eigen meme, Pittig Proza niet vergeten … Ik heb erg veel zin om daar mee te gaan starten.

Op het moment ben ik druk aan het schrijven aan het 7e seizoen van Gaisha, die inspiratie loopt ook weer over, dus die tien seizoenen (en wie weet hoeveel meer …) gaan er zeker komen. Ook goed om in de gaten te houden dus.

Maar voor nu leek het me erg leuk om met jullie te delen wat ik dit jaar zoal heb gedaan.

In januari schreef ik levenslust en vergeten liefde, de laatste voor de bijeenkomst van Ewa-Nederland, welke bij het schrijven van dit bericht inmiddels is opgegaan in Eroscripta. Ook was ik deze maand druk met het 6e seizoen van Gaisha en, niet te vergeten, de eerste opdracht van de schrijfmarathon, waarvoor ik dampende druppel schreef.

Februari was goed voor drie verhalen op vlammende verzinsels. In de eerste plaats was daar natuurlijk de tweede opdracht van de schrijfmarathon. Hiervoor schreef ik adembenemend topless en dit verhaal leverde me ook meteen de tweede plaats in die ronde op. Was ik best wel trots op, want een makkelijke opdracht was het niet.
Voor de erotische schrijfwedstrijd ‘deBuren hebben rode oren’ van de Buren, VPRO en Canvas, schreef ik zoete razernij en voor Thewa#20: ‘Victoriaans’ kwam ik met het fluwelen kussen.

Voor de Ewa-meet schreef ik in Maart Vrouw van de toekomst. Ook was het alweer tijd voor de derde opdracht van de schrijfmarathon en na veel wanhopige kreten waar ‘het lukt me niet!’ nog wel een van de mildste was, schreef ik toch het verhaal Woorden van een vreemdeling.
Voor Thewa #21: ‘verblind’ schreef ik Micina en voor Erotica Fest #7 zien en voelen. Ook verscheen mijn blog voor het eerste in de 5e editie van de seksbloggersindex en daar heb ik ook maar een stukje aan geweten 🙂

In april schreef ik Een bloeiende voorstelling voor de vierde opdracht van de schrijfmarathon en voor Thewa #22 het verhaal Aan de oever van het heelal.

In mei kwamen alle overgebleven deelnemers alweer op de helft van de schrijfmarathon. Voor de vijfde opdracht schreef ik Genotvolle maan. Ook schreef ik Verloren bruid voor Thewa #23 en Voorbij tot het weer begint voor de Ewa-meet van 20 mei

Omdat mijn ervaringen met de Ewa-meets van Ewa-Nederland zo positief zijn, besloot ik daar begin juni een stukje aan te wijten. Verder schreef ik in deze maand mijn verhaal voor de zesde opdracht van de schrijfmarathon Waar liefde thuiskomt en deed ik ook nog een verhaal voor Thewa #24 Recht-toe-recht-aan

Juli was goed voor drie verhalen. Natuurlijk De betekenis van getallen voor de 7e ronde van de schrijfmarathon. Voor Thewa #25 schreef ik Gebroken en voor Erotica Fest #7 De tijd wordt een leven lang. Ook heb ik deze maand een aantal hoofdstukken van mijn andere project Gaisha geplaatst om de nieuwsgierigheid van mensen naar deze verhalen een beetje te prikkelen. 😉

In augustus verdween de inlog van Gaisha. Alle verhalen daar waren en zijn nu voor iedereen te lezen. Ik ben blij dat we besloten hebben deze verhalen vrij te geven, want als ik heel eerlijk ben; Het is een bijzonder concept en het zijn stuk voor stuk intrigerende personages, hun verhalen zijn verwerkt in een mooie saga, al zeg ik het zelf. Echt iets voor de liefhebber van vervolgverhalen én erotica in al zijn aspecten 🙂 Vlammende verzinsels verscheen ook weer in de 6e editie van de seksbloggersindex en bleek zelfs de hoogste stijger te zijn. Leuk, leuk, leuk! Voor de achtste opdracht van de schrijfmarathon schreef ik ook nog even Zijn laatste edelsteen.

In september schreef ik samen met Liza Daen De seksslaaf voor de Ewa-meet van 30 september. Erg leuk om een keer met een andere erotica-auteur aan een verhaal te werken en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Voor de halve finale schreef ik De tussenliggende tijd vervaagt en tot mijn grote verbazing leverde dit verhaal met een plekje op in de finale. Wat in januari begon als een leuke schrijfuitdaging had ik zomaar tot het einde volbracht. Best wel trots dus. 1 september begon ook de publicatie van het zesde seizoen van Gaisha. Vijf maal tien hoofdstukken  die ik allemaal al eerder dit jaar of soms zelfs al vorig jaar had geschreven. Mooie en soms ook pittige verhalen die steeds meer diepgang krijgen. Echt een feest om aan te werken!

Oktober was, naast de lopende publicatie van Gaisha, geen schrijfmaand. Geen enkel verhaal van mijn hand, al was ik die maand natuurlijk erg druk met de finaleopdracht van de schrijfmarathon. 🙂 Ow, en natuurlijk werd ik deze maand ook lid van de community van Eroscripta. In de 7e editie van de seksbloggersindex bleek mijn blog helaas behoorlijk gezakt in de lijst, maar was Gaisha daarentegen de op een na hoogste nieuwe binnenkomer op de 17e plek!

Voor Erotica Fest #12 schreef ik in november Afspraak onder de dom en voor de allerlaatste Thewa #27 Helleveeg. Voor de Ewa-meet van diezelfde maand verdiepte ik me in een onderwerp wat me intrigeert, maar waar ik nog niet eerder een verhaal over geschreven had. Ik kwam met Alles in een op de proppen en ik heb zo’n vermoeden dat ik in de toekomst nog wel vaker het thema transgender in mijn verhalen zal verwerken 😉 Ook was november natuurlijk de maand van de finale van de schrijfmarathon en hiervoor schreef ik De dans van eeuwige begeerte. Met trots kan ik zeggen dat ik dan wel net buiten het podium ben geëindigd, maar toch maar mooi de vierde plaats van de schrijfmarathon 2017 op mijn naam mag zetten.

In December werd Gaisha partner van zowel NBRplaza als Eroscripta. Erg leuk, want op die manier kunnen we elkaar helpen met de promotie van diverse activiteiten, elkaar ook stimuleren met het organiseren van nog meer activiteiten en ook de erotica-community in Nederland een mooie impuls geven. Voor NBRplaza’s Erotica Fest #13 – Story Picture schreef ik Vangst van allooi. Daarnaast maakte ik op 15 december bekend vanaf volgend jaar met mijn eigen meme te gaan starten. Een maandelijks terugkerende schrijfuitdaging voor mij zelf en andere erotica-auteurs onder de naam Pittig Proza. Daar ga je dus ongetwijfeld meer over horen en lezen!

Al met al was 2017 goed voor 104 verhalen (Inclusief die van Gaisha) en een grove 167581 woorden en als ik zo mijn maandelijkse overzichten bekijk dan is mijn productie toch redelijk hoog (al wuif ik dat altijd bescheiden terzijde als iemand dit tegen me zegt) 😉 . Naast alle gepubliceerde verhalen hier op vlammende verzinsels ben ik natuurlijk  gewoon verder aan het schrijven voor Gaisha en alles wat daarbij komt kijken en ook met de voorbereidingen voor Pittig Proza. Best leuk trouwens, zo’n jaar in vogelvlucht.

Voor nu wens ik al mijn volgers, trouwe lezers, collega-ateurs en iedereen meer, hele fijne dagen en een goed en fantastisch nieuw jaar met heel veel schrijfactiviteiten en inspiratie!

See you all in 2018!

 

 

1 reactie

  1. Hans

    Zo, 2017 mag je een productief jaar noemen met 104 verhalen. Wow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!