Acht verhalen werden gelinkt voor de Pittig Proza schrijfuitdaging van maart met het thema ‘Zonder thema. Vier van die verhalen zijn van Marc en mij … 😅
Toch een leuke ‘opkomst’ dus …

Feedback én een hete peper.

Feedback op de verhalen

Nuru 69

Marc: Een erotisch gedicht is altijd fijn. Toch kent dit gedicht weinig spanning en dat is erg jammer en daarom doet het me – eerlijk gezegd – niet erg veel.

Sanna: een gedicht kan sterke beelden oproepen bij de lezer, bij mij kwamen die met dit gedicht niet. Ik werd niet door deze woorden geraakt.

De afterparty

Marc: Hoewel ik het een erg geile fantasie vind (1 man, 3 vrouwen), vind ik het verhaal te veel beschrijvend. Het leest net iets te veel als een verslag. Een lekker verslag, dat wel.

Sanna: De uitgelichte zinnen tussendoor zijn prikkelend bedoeld, om de lezer uit te nodigen vooral door te lezen want er komt nog meer. Mij leiden ze af. Verder; een heerlijk verjaardagscadeau, gok ik. Een droom die uitkomt. Fijn en opwindend geschreven.

Eitje

Marc: Omdat ik een beetje een writersblock had, vroeg ik mijn Twittervolgers een aantal willekeurige woorden te noemen, die ik dan zou verwerken in dit verhaal. De woorden die onder meer werden voorgesteld waren: appelmoes, dakraam, wijnglas, wasmand, pincet, neusspray, birckenstockslipper, bretels, pagode, ijsvrij, moertje, hamer, kurkentrekker, sleutel, lippenstift, bosmarmot, voile, dons, zachte lippen, cactus, oliefilter, rechter, wedstrijdbal, kerstboom, maagpatient, telefoon, fiets en boom, Zoals je ziet, schreef het verhaal daardoor zichzelf …

Sanna: Geweldig dat alle willekeurige woorden in dit verhaal zijn verwerkt. Mooi ook om op die manier tot inspiratie te komen. Waarschijnlijk is dit verhaal, juist ook door die willekeurige woorden, eerder grappig dan erotisch. Erg van genoten.

De barbier van Cagliarie

Marc: Ik zou een traag applaus willen geven om dit verhaal. Goed bedacht. Heerlijke spanning. De auteur heeft de Italiaanse sfeer goed neer weten te zetten en de erotische spanning tot op de laatste zin weten te bewaren. Echt. Heel. Goed!

Sanna: ‘Zijn lach had wat weg van een orkaan. En ik bloosde. Wat nergens op sloeg, want dat kon hij met zijn gedoofde ogen toch niet zien.’ – Deze zin laat zoveel zien en trok me meteen in dit verhaal. ‘Ik wil graag de naam weten van de persoon die me bedient’ schept een belofte, waardoor ik alleen maar verder wil lezen. En zo zijn er meer zinnen. Eigenlijk zeg ik nu veel te veel. ‘Potverdrie, wat een vreselijk goed erotisch verhaal’ was meer dan voldoende geweest.

Erotica: Scalp

Marc: Deze is ook van mezelf.

Sanna: Normaal gesproken wordt een verhaal bij lezen een stuk minder erotisch (vind ik) wanneer er expliciet om consent wordt gevraagd, hier krijgt die vraag een hele erotische lading, wat ik erg mooi vind. Is de rest ook erotisch? Heel eerlijk? Ik vind het een supergeil verhaal. Voor mij is het antwoord dan ook volmondig ja.

Twaalf-en-een-half

Marc: Je weet heel mooi de dynamiek tussen de personages te beschrijven. Telkens geef je net iets meer informatie om de personages beter te kunnen begrijpen. Ik denk dat veel mensen zich kunnen herkennen. En hoewel het verhaal hen weinig moed zal geven, vind ik de melancholie prachtig.

Sanna: Dit verhaal is van mij

Nooit gedacht

Marc: Het allermooiste van dit verhaal vind ik datgene dat er niet staat. Dat, wat je als lezer erbij moet bedenken. Dit verhaal prikkelt mijn fantasie en dat vind ik juist zo mooi aan dit verhaal.

Sanna: Dit verhaal is ook van mij

Mine forever

Marc: Een Engelstalig verhaal van een auteur die nog niet eerder heeft meegedaan. Ik kan alleen zeggen dat ik hoop dat de auteur vaker zal meedoen en mogelijk ook eens in het Nederlands, want ik denk dat er meer verhalen in haar schuilgaan.

Sanna: Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik veel te weinig Engelstalige verhalen lees en ook veel te weinig Engelstalig schrijf. Hoewel de aanloop in dit verhaal een beetje langdradig is, vertelt het wel veel over de relatie en gewoontes (rituelen) tussen twee mensen. Dat vind ik mooi. Ook erg mooi vind ik het moment dat ze van de bank op haar knieën glijdt en daarmee haar vrije wil ‘opgeeft.’ De erotiek heeft een fijne opbouw en een heel mooi spanningsveld. Graag meer!

De hete peper voor de uitdaging van maart gaat naar De barbier van Cagliari. Weten waarom? Lees en oordeel zelf.


Wil je ook feedback op jouw verhaal en kans maken op de hete peper? Schrijf dan mee met de pittig proza uitdaging van april.