Het heeft even geduurd omdat andere zaken mijn aandacht opeisten, maar hier is ‘ie dan toch; de Hete Peper van Pittig Proza #31 ~ Een tropische dag.

Jullie weten inmiddels dat bij meer dan vier verhalen ik, of iemand anders die ik hiervoor benader, elke maand één verhaal uit alle deelnemende verhalen kies en dit verhaal krijgt dan de badge ‘De hete Peper’ van de maand. Vervolgens wijd ik hier een stukje aan op mijn blog en promoot ik dit op social media. Dit kan dus nog meer verkeer naar jouw blog of website betekenen en misschien zelfs wel nog meer volgers. Marc van NBR en ikzelf ook feedback op alle ingezonden verhalen. Deze keer kozen we samen de winnaar van de hete peper.

Feedback op ingezonden verhalen voor ‘Een tropische dag’

Sex on the beach

Marc: Om eerlijk te zijn zag ik de clou al van mijlenver aankomen. Dat is jammer, want het verhaal is lekker luchtig geschreven en leest makkelijk weg. Wel heb ik moeite met het gebruik van beletseltekens. Als je ze al gebruikt, zet dan drie puntjes (…). Maar zeker niet vaker dan 1 of 2 keer per verhaal.

Sanna: Een lekker ‘even tussendoor lezen’ verhaaltje. De erotiek vind ik wat tam, maar dat is te begrijpen met die tropische hitte 😉 Verder vond ik het wat voorspelbaar.

In de boot genomen

Marc: Dit is het soort fantasie dat je hebt als je even zit te dagdromen. De stijl van het verhaal vind ik fijn en luchtig, maar ik had gehoopt dat de dubbelzinnigheid in de titel ook terug zou komen in je verhaal. Dat er en punchline zou komen waaruit bleek dat de hoofdpersoon op verschillende manieren in de boot was genomen.

Sanna: De woordspeling in de titel vind ik grappig en ook het woordgebruik in dit verhaal vind ik prettig. Maar …
Soms iets te veel. Ik merk namelijk ook dat ik me ga storen aan het zoveelste bijvoeglijke naamwoord en dat is jammer. Dit is namelijk best een lekker verhaaltje.

Dakdekkers

Marc: Dit verhaal is van mijzelf

Sanna: Een heerlijk voyeuristisch verhaal. Door een toeschouwer te gebruiken is er een afstand, maar waar ik dan zelf altijd mee worstel, dat het de erotiek teniet dreigt te doen, dat is hier niet het geval. Ik ben benieuwd of de hoofdpersoon in gaat op de uitnodiging. Vraagt misschien om een deel 2?

Elke avond

Marc: Een ultrakort erotisch verhaal. Het had van mij wel net iets langer gemogen om de spanning nog wat verder o te bouwen. Voyeurisme leent zich daar goed voor. Voyeurs projecteren graag hun lust, maar zijn ook onzeker. Daar had je mee kunnen spelen. Verder goed geschreven. Ook voor deze schrijver geldt dat je op moet passen met het beletselteken (…).

Sanna: Ook in dit korte verhaal staat voyeurisme centraal, een heerlijk onderwerp, maar er schuilt een gevaar in. Het kijken zorgt voor een afstand en door zinnen te gebruiken als ‘ik voel …’ wordt die afstand groter waardoor het meer een beschrijving wordt dan een vertelling. Dat is jammer want het onderwerp is heel erotisch. Ik wil deze schrijver verder nog de tip mee geven zijn verhaal goed na te lezen op vergeten spaties.

Zwemmen

Marc: De schrijfster heeft de kritiek van vorige keer goed meegenomen in dit verhaal. Het werken met flashbacks werkt heel goed in erotische verhalen. Daardoor weet je de spanning goed op te bouwen. Ik weet niet of ik het heel geloofwaardig, maar dat maakte me eigenlijk niet zo veel uit. Ook het einde is misschien een tikje cliché, maar past wel bij het verhaal.

Sanna: Het wat voorzichtige van de hoofdpersonage vind ik niet helemaal rijmen met de acties later in het verhaal. Ze noemt zichzelf ook ‘best wel preuts’ dus dat ze zo snel meegaat met deze twee mensen vind ik wat ongeloofwaardig. Toch is het gegeven erg erotisch. Een wat verlegen vrouw die zich laat ‘overrompelen’ en heerlijk los gaat. Ik denk dat het verhaal nog erotischer zou zijn als er gekozen was voor het ik-perspectief.

Wil je ook feedback op jouw verhaal en kans maken op de Hete Peper, doe dan mee met de uitdaging van juli.

De schrijfuitdaging van juni, met als thema ‘Een tropische dag’, leverde in totaal 5 gelinkte verhalen op en deze verhalen verschenen vanwege de samenwerking met NBRplaza ook bij Erotica Fest.

De Hete Peper voor Pittig Proza #31 ~ ‘Een tropische dag’ gaat naar;

Pieter
Met het verhaal
Elke avond

Nieuwsgierig geworden? Hieronder ga je direct naar het verhaal.

Pieter, gefeliciteerd!