Acht verhalen zijn gelinkt voor de Pittig Proza uitdaging van april ‘De achterbank’ en drie van deze verhalen werden geschreven door dezelfde auteur! Vanwege de samenwerking met NBR-Plaza verschenen alle verhalen ook bij het gelijknamige thema van Erotica Fest.

Wederom dus  feedback en een hete peper …

Feedback op de verhalen

Maatjes

Sanna – Een oudje van mij, iets herschreven voor deze uitdaging.

Marc – Ik weet niet zo goed wat ik van dit verhaal moet vinden, om eerlijk te zijn. Aan de ene kant vind ik het erg erotisch. Ik hou van androgene personages. Aan de andere kant heeft het iets van ‘homofilie proberen te bekeren’ en daar heb ik wat moeite mee. Het was anders geweest als de mannelijke persoon nog twijfels had, of zich niet identificeerde als homo.

De plas

Sanna – Ik vind dit een fijn verhaal en erg jammer dat het zo ‘open’ eindigt. Liever las ik nog veel meer. In de 1e en 2e alinea word ik wat in verwarring gebracht. De zin ‘zelfs voor een kwartiertje alleen met haar zou ik uren kunnen wachten’ impliceert voor mij dat zij elkaar al langer kennen, maar veel vaker in het gezelschap van anderen verkeren. In de 2e alinea vraagt zij naar zijn verleden dus kennen ze elkaar toch nog niet zo lang? De joggende, bejaarde man in speedo kon ik echt voor me zien. Dit soort zinnen maken het verhaal heel beeldend

Marc – Dit is een al wat ouder verhaal van mezelf.

Verboden vruchten

Sanna – Dit verhaal is heerlijk erotisch. Wat mij betreft had Thea wel iets beter uit de verf mogen komen, ik vind haar nu inderdaad een beetje een trutje, zoals ze zelf ook zegt. Verder wil ik de schrijver de tip geven niet te veel vergelijkingen te gebruiken. In een kort verhalen worden dat er al snel te veel.

Marc – Dit verhaal bestaat voor een groot deel uit dialoog en dat werkt erg goed. Het is pure porno en dat bedoel ik op en positieve manier.

Parkeren

Sanna – Opwindend verhaal, al kost het me wat moeite alles voor me te zien door de gedachte aan die veel te krappe auto. Grappig einde. Paar kleine d-t foutjes ontdekt, maar dat doet niets af aan het verhaal.

Marc – Verrassend om een foursome in een kleine auto als uitgangspunt te nemen. Uit het verhaal maak ik op dat de personages vaker foursomes hadden gehad, maar voor het verhaal was het misschien spannender geweest als dat niet het geval was. Dan zou er een extra element van spanning zijn.

De verloren weddenschap

Sanna – Het hele eerste stuk vol (veel onnodig) dialoog had de auteur hier weg kunnen laten. Met ‘De taxi is er!’ Zit je als lezer meteen midden in het verhaal. Ook de laatste zin vind ik overbodig. Verder een zeer prikkelende setting.

Marc – De eerste alinea van het verhaal is overbodig en eerlijk gezegd ook een beetje saai. Probeer je verhaal te beginnen bij het moment van spanning en laat de aanloop er naar toe achterwege. Anders gezegd, bij een kort verhaal heb je niet de tijd om de context expliciet te maken. Die kun je in de loop van het verhaal duidelijk maken. De achterbank van een taxi is een superspannende setting, juist vanwege het voyeuristische aspect.

P

Sanna – Erg mooi hoe de auteur met heel weinig expliciete woorden toch hele duidelijke en opwindende beelden neer weet te zetten. Knap gedaan!

Marc – Een heerlijk spannend en suggestief gedicht. Het laat veel aan de verbeelding over en zet mijn fantasie direct aan het werk. Mooi.

Achterbank

Sanna – Ik vind dit een heel erg erotisch verhaal en de geschreven kreten die Marc in zijn feedback benoemt vergeef ik de auteur dan ook direct. Mooie zinnen ook! Erg goed geschreven!

Marc – Sommige delen van dit verhaal vind ik erg erotisch en opwindend. Andere delen spreken me weer wat minder aan (zoals ‘Jaaa, jaaa, jaaaaaa”, laat ze me direct als reactie luid horen. “Ga door, ja dat, jaaa, niet stoppen, niet stoppen.”’). Probeer in de dialoog de personages goed tot zijn recht te laten komen. Begin een quote altijd op en nieuwe regel, in ieder geval elke keer als iemand anders praat. In het algemeen is het woordgebruik van de auteur erg mooi en prettig.

You had carsex?

Sanna – het derde verhaal van deze auteur in deze uitdaging. Ergens is dat best gevaarlijk. Ik vond het vorige verhaal namelijk erg goed en dat valt dan moeilijk te overtreffen. Dat is ook niet gelukt. Desondanks is ook dit verhaal erg opwindend.

Marc – Dit verhaal maakt uitstekend gebruik van het principe ‘begin bij de worp van de steen, niet met de aanloop tot de worp’ en – ja – daar hou ik van. Mooie structuur. Daarbij is het ook nog eens behoorlijk geil om te lezen. Chapeau.

Acht verhalen dus voor de Pittig Proza uitdaging van april ‘Op de achterbank’ en naast de feedback deze maand dus ook weer een hete peper en die gaat naar …

Achterbank

Nieuwsgierig naar het winnende verhaal? Hieronder ga je direct naar het verhaal.