Hete Peper & feedback Pittig Proza #51 ~ Fantasie waarop jij masturbeert

Zeven verhalen zijn gelinkt voor de Pittig Proza uitdaging ‘De fantasie waarop jij masturbeert’ en deze verhalen verschenen door de samenwerking met NBR-Plaza ook bij Erotica Fest. Twee van de verhalen zijn geschreven door Marc en mij waardoor er vijf verhalen overblijven die meedingen voor de Hete Peper. Of, eigenlijk vier. Waarom? Dat lees je in de feedback.

Feedback op de verhalen

Muze:

Marc; Een ultrakort gedicht, dat toch veel diepte heeft en dat – hoe vaker ik het lees – eigenlijk heel goed weergeeft waar het thema over gaat. Persoonlijk had ik wel hoofdletters gebruikt bij elke nieuwe zin.

Sanna; ‘Ik betast je met tientallen toetsen’ is heel poëtisch en geeft ook een mooi beeld. ‘Ik neuk je met mijn pen’ doet dat niet. Dat is jammer omdat het daarmee als eerste zin, de rest van de woorden teniet doet.

Onvoorwaardelijk:

Marc; Nog even los van het grote leeftijdsverschil dat onuitgesproken, maar toch overduidelijk aanwezig is (en indruist tegen de regels van het Eroticafest), wil ik het met name hebben over de schrijftechniek. De schrijver kiest er voor om vanuit het meisje te schrijven, maar doet weinig moeite om zich te verplaatsen in de gedachten van de hoofdrolspeler. Het is overduidelijk dat dit door een man is geschreven. Als je een ‘coming of age’ verhaal schrijft, moet je in staat zijn om je meer te verplaatsen in de gedachtewereld en woordgebruik van het personage. Nu is het een verkapte manier om de fantasie van de buurman te verwoorden.

Sanna; Ik ga het gewoon ronduit zeggen; ik heb erg veel moeite met dit verhaal. Hoewel nergens benoemd wordt dat het om een minderjarig meisje gaat, is de suggestie overduidelijk aanwezig. Als de schrijver gekozen had voor een volwassen vrouw die terugblikt op een ervaring uit haar vroege jeugd of als het puur bij de fantasie van een jong meisje was gebleven, had ik daar geen moeite mee gehad. Ik denk zelfs dat het laatste voorbeeld een heel bijzonder verhaal op zou kunnen leveren. (Meisje ontdekt haar lichaam, haar seksualiteit, de gevoelens die hierbij los komen en de verliefdheid op een oudere buurman waardoor ook seksuele fantasieën beginnen te groeien en dan hoeft het dus helemaal niet tot neuken te komen) Doordat het niet bij fantaseren blijft wordt dit een zeer ongemakkelijk verhaal. Het maakt hierbij niet uit dat ‘het meisje’ het initiatief neemt. Ik sluit me dan ook aan bij de opmerking van Marc; dit verhaal lijkt eerder de verkapte manier om de fantasie van een volwassen man te verwoorden. Hierbij wil ik ook nog het volgende opmerken;

Binnen het erotische genre en in het bijzonder bij korte erotische verhalen, zorg je dat je uit de buurt blijft van minderjarige personages (ook van de suggestie). Net zoals je binnen dit genre uit de buurt blijft van verkrachting of iedere andere vorm van geweld, en pedofilie / pedoseksualiteit etc. Dit is staat ook in de regels van Pittig Proza en Erotica Fest

Het is niet de eerste keer dat ik moeite heb met een verhaal van deze schrijver en aangezien de verhalen via een platform worden gepost dat door mij en NBRplaza wordt gefaciliteerd zal ik de volgende keer een dergelijk verhaal zonder voorafgaand bericht verwijderen.

Ik onthoud mij van verdere feedback en dit verhaal dingt niet mee naar de Hete Peper

What we did last summer

Marc; Ik snap deze fantasie volkomen! En het zou zo maar waar kunnen zijn geweest ook. Ik vind de opening van het verhaal heel leuk. Verder is het verhaal heel toegankelijk. Wat wel onduidelijk is, is of ze nou bij de crew hoorde of niet. Daar klopt het verhaal niet helemaal. Toch een hele toffe bijdrage!

Sanna; Oh, ik was ooit ook fan van Robbie! Zeer herkenbare fantasie. 😉 Erg leuk gevonden. Fijne beschrijvingen en vertellingen.

Mijn fantasie.

Marc; Weer een gedicht. En deze keer zit er iets verborgen in het einde, waardoor het aan geilheid wint. Juist de hint naar voyeurisme, maakt het gedicht extra fantasierijk. Het laat de lezer iets te denken over. Knap

Sanna; Zo leuk dat we nu ook regelmatig gedichten ontvangen bij de thema’s van Pittig Proza en Erotica Fest. Met ‘als hij in je komt’ geef je het gedicht een onverwachte en verrassende wending. Erg leuk. Ik zou het woordje ‘Een’ in de derde zin veranderen in ‘De’, dan komt het nog dichterbij. ‘Een’ creëert hier afstand die ik niet bij de rest van het gedicht vind passen.

Pagina 69

Marc; Dit is een al wat ouder verhaal (maar hey, dat mag). Ik vind het een heel fijn verhaal, dat oergeil is. Het verlangen en de lust van de hoofdpersoon knalt van het scherm. Het woordgebruik en de alliteraties maken het een genot om te lezen. Het is soms ruw, soms bijna ontroerend.

Sanna; Een fijn, kort verhaal door een (volgens mij) nieuwe schrijver. Mooie zinnen en nu en dan ook een fijne vergelijking. Het woord ‘kut’ valt nogal plotseling en past, vind ik, niet bij de rest van dit verhaal. Erg leuk dat de opwinding hier mede veroorzaakt wordt door een boek.

Dons

Marc; Prachtig geschreven. Toch heb ik het gevoel dat ik twee verhalen heb gelezen. De eerste – over de kloteneuker – is mijn favoriet. Juist omdat de seks niet perfect was (verre van) maakt het voor de lezer des te interessanter. Het tweede verhaal was misschien geiler, maar ik vind het wat … veel voor 1 verhaal. Aan de andere kant past het tweede deel weer meer bij het thema.

Sanna; Dit verhaal is van mij

De exorcist

Marc; Dit verhaal is van mij

Sanna; Ik haat horror en kreeg dan ook de kriebels van de afbeelding bij dit verhaal. Het verhaal zelf daarentegen heeft me verrast. Geen onheilspellende rillingen, wel nieuwsgierigheid. Ook naar de afspraak van volgende week. Leuk die dreigende, achterstevoren zinnen.

Hete Peper

De Hete Peper voor de schrijfuitdaging van maart ‘De fantasie waarop jij masturbeert’ gaat naar;

Pagina 69

Gefeliciteerd!

2 reacties

  1. Lustforeyes

    Dank je wel voor de fijne feedback.

    • Sanna

      Jij bedankt voor je fijne verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vlammende verzinsels

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Inhoud is beschermd!