De oorspronkelijke bijeenkomst met dit thema zou online plaatsvinden op 29 mei. Helaas zijn er voor die datum geen verhalen gelinkt en heb ik, ook in overleg met een aantal vaste deelnemers, het thema doorgeschoven naar de bijeenkomst van 31 juli. Want het is een mooi en bijzonder thema waar iedere schrijver (hoop ik) veel kanten mee op kan. We gaan namelijk schrijven in de geest van ‘Het lenteritueel’. Mede dankzij de input van mahotsukai voor zowel het bedenken van het thema als de inleidende tekst.

Ben jij er ook? Gewoon de stoute schoenen aantrekken en doen! Dus, schrijf je verhaal, link het met behulp van de linktool en kom naar een heerlijke, inspirerende, online bijeenkomst om de feedback op jouw verhaal in ontvangst te nemen, feedback te geven op de andere verhalen, maar vooral ook om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en gezellig. Feedback wordt met respect gegeven en er ontstaan keer op keer leuke discussies. We leren enorm veel van elkaar op zo’n middag. Tijdens de bijeenkomst worden geen foto’s gemaakt van de aanwezigen. Ieder die aanwezig is, wil op de een of andere manier ‘anoniem’ blijven en dit wordt volledig gerespecteerd.

De bijeenkomst:

Datum: Zaterdag 31 juli 2021
Tijd: 12:00 tot ongeveer 16:00
Locatie: In verband met de huidige versoepelingen is er gereserveerd bij Fiorini café in Maarssen, dit is uiteraard onder voorbehoud. In verband met het gelimiteerde aantal plekken (acht) hebben vaste deelnemers deze keer voorrang. Neem dus eerst contact met me op als jij niet één van deze vaste deelnemers bent. 😉
Kosten:€7,50 (te voldoen bij de bijeenkomst)

Als je een verhaal linkt, hoef je niet door te geven dat je aanwezig bent. Er wordt dan op je gerekend. Ben je aanwezig zonder het linken van een verhaal geef dit dan aub uiterlijk 28 juli door via facebook, twitter of email.

Het thema: Het lenteritueel

Op 29 mei 1913, de dag van de oorspronkelijke bijeenkomst maar dan 108 jaar eerder, vond in Parijs de eerste uitvoering plaats van ‘le Sacre du Printemps’ (de lentewijding / het lenteritueel), een muziekstuk voor orkest gecomponeerd door Igor Stravinsky bij een ballet van Vaslav Nijinsky. Het Théâtre des Champs-Élysées was tot de nok gevuld met verwachtingsvol publiek. Maar al na enkele noten was er rumoer in de zaal, dat zich naarmate de muziek vorderde ontwikkelde tot chaos, geschreeuw, vechtpartijen, en oproer. De moderniteit van zowel de muziek als van de choreografie bleek eenvoudigweg te schokkend voor het verwende, conservatieve Parijse muziekpubliek. Pas veel later kreeg het stuk de erkenning die het tegenwoordig heeft als een van de meest baanbrekende orkestrale werken van de 20e eeuw.

De ‘Sacre’ (oftewel ‘de Lentewijding / het Lenteritueel’) heeft als thema de mystieke en creatieve oerkracht van de lente, die wordt verwelkomd met primitieve heidense rituelen en openbreekt als een uitverkoren meisje danst tot haar dood erop volgt. Wil je er meer over weten, lees dan hier

Het thema van de bijeenkomst speelt in op het stuk van Stravinski en de verjaardag van zijn première, maar zelfs als je niet van de muziek houdt (en dat is bij de Sacre zeker niet uitgesloten) heb je voldoende vrijheden. Je kunt je laten inspireren door de lente; of door een kunstuiting die een schandaal veroorzaakt. Verwerk je liever heidense rituelen, avant-garde kunst of zelfs dansende maagden in je verhaal, dan is dat ook prima. Belangrijk is in ieder geval dat je verhaal erotische elementen bevat, maar hier mag je natuurlijk een ander genre aan toevoegen.

Wees vooral creatief! Think out of the box!

Kijk anders eens bij de eerdere bijeenkomsten om een idee van de ingezonden verhalen te krijgen.

Let op!!!

–  Maximaal 1 inzending per persoon
–  Verhalen / gedichten moeten tussen de 500 – 4000 woorden bevatten
–  Je mag alleen een verhaal linken voor feedback als je ook daadwerkelijk aanwezig bent bij de bijeenkomst
–  Tijdens de bijeenkomst worden geen foto’s gemaakt van de aanwezigen

Hoe doe je mee?

Het is fijn als de verhalen aansluiten op het thema van de bijeenkomst, maar andere inzendingen worden ook geaccepteerd voor feedback.

Plaats jouw inzending op je eigen blog of website en voeg deze uiterlijk 29 juli 2021, 23:55 toe bij de linktool onderaan dit bericht. Vul de velden in, vernieuw de pagina en controleer of je inzending erbij staat.

Wat doen we tijdens een bijeenkomst?

De bedoeling van de bijeenkomsten is het geven van feedback op de ingezonden verhalen en het ontvangen van feedback op jouw eigen verhaal. Je bent niet verplicht om een verhaal in te zenden voor feedback, maar het zou fijn zijn als alle aanwezigen feedback op de verschillende inzendingen hebben voorbereid. Op die manier maken we van de workshop een succes en leren we van elkaar.

Veel creatieplezier en tot zaterdag 31 juli 2021


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter