De laatste twee maanden van 2022 kwamen met een interessante kennismaking. Dit bracht andere, nieuwe kleuren in mijn wereld. Die, voor lange tijd verstopte ‘andere kant’ van mij ontwaakte en werd heel nieuwsgierig. Dat was prettig en soms onthutsend. Opwindend en confronterend. Heel erg spannend ook.
De laatste twee maanden van 2022 brachten mij ook het uitzicht op een nieuwe baan waardoor ik, samen met die eerder genoemde kennismaking, in een emotionele achtbaan terechtkwam. Afscheid, nieuwe ontmoetingen, tot rust komen, wakker geschud worden, nieuwe inzichten, zeer spannende momenten. Ik kreeg de baan en de kennismaking verdiepte zich. Een mooie afsluiting van het oude jaar, een prachtig begin van het nieuwe en daar gaf ik me compleet en vol gretige nieuwsgierigheid aan over.

Dan, twee maanden in het nieuwe jaar, worden eerder ‘genegeerde’ verschillen duidelijk en onoverkomelijk. De interesse, de nieuwsgierigheid en de gretigheid zijn er nog, maar passen niet voldoende en daarmee kwam ook het besef; het moet duidelijk zijn, van beide kanten. Dat het was het niet. Dat inzicht kwam ‘samen’ en dat is fijn. Ik heb genoten van mijn enthousiasme, genoten van het leren kennen, genoten van mijn nieuwsgierigheid. Genoten van anders en nieuw. En, hoewel ik opgelucht ben dat het uitgesproken is, vind ik het ook jammer en voel ik me een klein beetje ‘down’. Desondanks, twijfels zijn niet goed voor mij en ook al voelt alles om me heen nu even veel te groot, ik ben blij met de gezette punt.

En omdat ik weet, duidelijke punten zetten helpt, heb ik alles, gegevens en berichten, meteen verwijderd. Terugkijken en blijven hangen in het ‘hechten’ heeft geen zin, dat deed ik al veel te vaak.

That’s life en ik stap, een ervaring rijker, door. Overigens nog steeds met die geweldige nieuwe baan!