Vanaf de eerste keer dat ik dit nummer op de radio hoorde vind ik het al geweldig. Stil blijven zitten lukte niet (nog steeds niet) en keihard meezingen moet altijd. Nu heeft de ‘Godfather of punk’ veel meer geweldige muziek gemaakt, maar voor mij blijft deze favoriet.

Candy

It’s a rainy afternoon
In ninteen-ninety
The big city
Geez, it’s been twenty years
Candy, you were so fine

Beautiful, beautiful girl from the north
You burned my heart with a flickering torch
I had a dream that no one else could see
You gave me love for free

Candy, candy, candy I can’t let you go
All my life you’re haunting me, I loved you so

Candy, candy, candy I can’t let you go
Life is crazy
Candy, baby

Yeah, well it hurt me real bad when you left
Hey, I’m glad you got out, but, but I miss you
I’ve had a hole in my heart for so long
I’ve learned to fake it and just smile along

Down on the street
Those men are all the same
I need a love
Not games
Not games


De stem van Iggy Pop; ongepolijst, doorleefd, een beetje bruut zelfs, ik hou ervan. En samen de stem van Kate Pierson blijf ik dit simpelweg een vreselijk sexy nummer vinden. Meer hoef ik er niet over te zeggen. Grijsgedraaid heb ik het wel.

Luister en oordeel zelf.