Ik heb een soort van haat-liefde verhouding met kerstliedjes. Ja, het draagt (of kan bijdragen) aan de kerstsfeer. En sommige liedjes vind ik ook echt wel leuk. Soms. Af en toe. Als ik in de stemming ben…

Dus 1 x in het uur, of nog liever in de 2 a 3uur, kan ik zo’n kerstliedje best horen en vind ik het helemaal leuk, maar zo’n ‘Christmas station’ is niet aan mij besteed. Op het werk trekken we dan ook lootjes en als ik geluk heb dan luister ik die dag naar mijn radio station. In mijn geval dus radio 2. Heb ik pech dan hoor ik de hele dag liedjes over een witte kerst, cadeautjes onder de boom en meer van dat werk. Die komen me aan het einde van mijn dienst dan wel mijn neus uit, met ballen en al.

Nu hoorde ik afgelopen week, op mijn radio station onderstaande liedje. Nou, die vond ik dus erg leuk en ik deel hem dan ook graag met jullie. Een echte meezinger, op de melodie van ‘santa baby’ Best kerstig zo. Fijne dagen! 🌟

Lieve kerstman

Lieve Kerstman, wat heb je voor cadeautjes gekocht?
Voor mij, ik ben zo braaf geweest
Lieve Kerstman, oh laat me hier niet wachten vannacht
Lieve Kerstman, er is iets wat ik graag van je wil
Het is niet veel, een telecaster, het liefst in het geel
Lieve Kerstman, oh laat me hier niet wachten vannacht

Ik heb me dit jaar niet laten gaan
Denk eens aan die jongens die ik niet heb gedaan
Ik kan zo netjes blijven, maar voor je dat eist
Werp eens een blik op mijn wensenlijst

Lieve Kerstman, ik wil een boot, dat is toch niet veel te veel?
Ik ben zo’n engel geweest
Lieve Kerstman, oh laat me hier niet wachten vannacht

Ik heb dit jaar zoveel moeten weerstaan
Ik heb bijna elke man aan me voorbij laten gaan
Ik wil het wel zo houden, maar voor ik dat doe
Kom vannacht naar mij met die cadeautjes toe