Drie verhalen werden gelinkt voor de Pittig Proza schrijfuitdaging van februari met het thema carnaval. Geen vetpot, waaruit ik maar opmaak dat veel schrijvers te druk waren met het vieren van carnaval in plaats van daarover schrijven. 😉

‘Maar’ drie verhalen, dat betekent geen hete peper, wel feedback.

Feedback op de verhalen

Non-actief

Marc: Het begin van het verhaal (de achtergrond) vind ik veel vertellen (weinig ‘laten zien’). En dat terwijl het tweede deel zo waanzinnig geil is. Maar echt! Ik ben een groot voorstander van de regel ‘start met de worp van de steen, niet met de aanloop’. In dit verhaal zou ik ook beginnen met het einde en dan met flashbacks de aanloop vertellen. Begin met dat ze op het bed zit met het staartje en de oortjes. Wachtend. Dat wekt de nieuwsgierigheid. Verder een geweldig geil en pervers verhaal!

Sanna: Dit verhaal is van mij

Walhalla

Marc: Tsjah, weet je, ik kom uit Noord-Brabant en heb een fact checking fetisj als het om verhalen gaat. Het is extreem onwaarschijnlijk dat mensen uit Eindhoven tijdens carnaval een cursus doen. Dinsdag is bovendien de laatste dag van carnaval. En praalwagens hebben altijd een relevant actueel thema. Ook al vind ik de fantasie behoorlijk opwindend, ik haakte af op de onwaarschijnlijkheid van de vertelling. Aan de andere kant: fuck it! Ik ben blij dat je een verhaal hebt ingezonden en het is behoorlijk goed geschreven!

Sanna: Qua stijl en vaardigheid mankeert er helemaal niets aan dit verhaal. Het is goed geschreven, Het is ook een beetje braaf en ‘netjes’ (vind ik) Daar is niets mis mee. Het meest opwindende stukje (nogmaals, vind ik) is die halve minuut stilte vol steeds woester wordende verlangens. Mooi.

De hemel op aarde

Marc: Wat is het jammer dat we maar 3 verhalen hebben deze maand, want pas bij 4 of meer kiest Sanna een ‘Hete Peper’. En dit verhaal had zonder meer de winnaar geweest! De structuur van het verhaal, het taalgebruik, de kennis van het carnavalsfeest en de katholieke cultuur, de sombere sfeer, de homo-erotiek die veel te weinig wordt gebruikt in erotische verhalen … Chapeau!

Sanna: Wauw! Ik sluit mij aan bij Marc, absoluut hete peper waardig. Geweldig verhaal en geweldige stijl. Vanaf de eerste zin helemaal in het verhaal gesleurd. Spot on!


Wil je ook feedback op jouw verhaal en kans maken op een hete peper, schrijf dan mee met de uitdaging van maart.