Voor de Pittig Proza uitdaging van oktober met het thema CFNM werden vier verhalen gelinkt en deze verhalen verschenen vanwege de samenwerking met NBRplaza ook bij Erotica Fest. Helaas geen Hete Peper, Wel feedback.

Feedback op de verhalen.

Slipje

Marc: De opbouwende spanning bij de hoofdpersoon en de machtsverhouding worden in dit verhaal goed opgebouwd. Het is geen typische machtsverhouding. De hoofdpersoon zou iedere man kunnen zijn. Dat maakt het makkelijk om je te kunnen verplaatsen. Erg knap geschreven!

Sanna: Dit verhaal is van mij

Alleen maar niet alleen

Marc: Allereerst iets over de lay-out. In mijn browser zie ik donkergrijze letters op een zwarte achtergrond. Dat is voor mij niet leesbaar. Alleen als ik de tekst selecteer dan zie ik wat er staat. De tekst is in één blok geschreven, zonder alinea’s en witruimte. Ook de interpunctie is niet altijd op orde (zoals aanhalingstekens bij dialoog). Kortom: een erotisch verhaal gaat niet allen over de inhoud, maar ook over de manier waarop je het presenteert. Dat gezegd hebbende; Het verhaal is erg geschreven als een verslag. Probeer meer de principes van ‘show, don’t tell’ te hanteren. Ik begrijp dat dit een geile fantasie is, maar voor de lezer is de wijze van vertellen niet verrassend

Sanna: De eerste tip die ik de auteur van dit verhaal wil meegeven, of misschien is het meer een dringend advies: gebruik een andere lay-out, want het verhaal is niet te lezen. De zwarte achtergrond gecombineerd met de donkergrijze letters maakt dat lezers afhaken. Hetzelfde geldt voor lange lappen tekst. Met zo nu en dan een lege regel maak je je lezer ook heel blij. Het verhaal is verder erg beschrijvend en dat gaat, vind ik, ten koste van het erotische. Ik had moeite voor me te zien hoe zijn ballen vanuit zijn rugliggende positie tegen haar billen kletsten. (NBR schreef overigens een leuk artikel met schrijftips voor erotica auteurs en die zijn best handig.)

Hoe een gebroken man heelt

Marc: Een hele verrassende vertelwijze. De vele opsommingen geven het een mooi ritme. Hier en daar had ik zelf een punt gezet, in plaats van een komma. Erg mooi en goed geschreven. Het is fraai dat in het midden gelaten wordt of de hoofdpersoon droomt (gedrogeerd fantaseert) of dat het daadwerkelijk plaatsvindt.

Sanna: Met de allereerste woorden van dit verhaal heeft de auteur mij meteen te pakken. Nieuwsgierig lees ik verder en ik word niet teleurgesteld. Wat loopt dit verhaal lekker! Ook erg prettig, dat ik als lezer eigenlijk nog steeds niet weet of de beste man het hele gebeuren nu hallucineert in zijn morfine slaap, of niet en dat maakt dit verhaal spannend en mooi rond. Chapeau!

De eetclub

Marc: Dit is een oud verhaal van me dat ik onveranderd heb geplaatst. Tijdgebrek.

Sanna: Ik had ook een eetclub met vriendinnen en dit werd ook iets anders, maar toch niet zoals in dit verhaal. 😉 Erg handig dat je de link naar het daadwerkelijk middel toevoegt in het verhaal, want ja; nieuwsgierig. Verder heb ik ook erg moeten lachen om de zin: ‘Vol trots kneep ze in het geslacht van haar man om te bewijzen dat hij volledig was opgesteven’ Een opwindend verhaal, al vind ik het jammer dat ik als lezer niets mee krijg van de gedachten en sensaties van Nick, vooral omdat hij op zeker moment toch echt moet merken dat hij niet alleen door zijn eigen vrouw wordt bepoteld.


Ben jij schrijver van erotische verhalen en wil je graag feedback op je verhaal én kans maken op de Hete Peper? Doe dan mee met de Pittig Proza uitdaging van november.