Voor Pittig Proza #50 ‘L’ werden vier bijdragen geleverd. Deze vier zijn inclusief de verhalen die Marc en ikzelf schreven voor de uitdaging. Dit betekent geen hete peper deze keer, wel feedback.

Feedback op de verhalen

Loyale liefde

Marc: Een gedicht van een anonieme inzender. Dit gedicht heeft een lekker ritme met mooie alliteraties. Ik mis in dit gedicht wel een beetje een climax, of conclusie. Voor mijn gevoel houdt het plotseling op. Wel prikkelt dit gedicht mijn fantasie.

Sanna: Wat een heerlijk ritme heeft dit gedicht en wat een fijne combinatie van woorden. Onvoorwaardelijke liefde en ontembare lust is wat mij betreft de droomcombinatie 😉

Het verhaal van ‘L’

Marc: De opening van dit verhaal is geweldig. Het roept zo veel vragen op, dat ik wil weten wat er aan de hand is. Wat ik erg ongemakkelijk vind aan het verhaal, is dat de hoofdpersoon verkracht wordt en dat het daarna overgaat in een submissive rol. Verder moet de auteur echt wat doen aan interpunctie en stijlregels. Na een punt komt een spatie, dat soort dingen.

Sanna: Over het algemeen ben ik van mening dat binnen literatuur en verhalen geen taboes zijn en dat je dus overal over mag schrijven. Toch heb ik moeite met dit verhaal en dat zit in de verkrachting. Dat de seksuele relatie daarna overgaat in een soort rolverdeling tussen dominant en onderdanige vind ik hier niet geloofwaardig. Veel mooier had het geweest als deze rollen zonder dwang tot uiting waren gekomen en het dus, van beide kanten, vrijwillig tot deze rolverdeling was gekomen. Nu ervaar ik dat niet zo en dat geeft dit verhaal een hele wrange smaak en een hoog #metoo gehalte. Dat is jammer, want er zit wel potentie in.

Het ‘L’ woord

Marc: Dit verhaal is van mezelf en voor een deel gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Sanna: ‘Ik fantaseerde mijn puberfantasieën leeg in tissues’ Ik hou van dit soort zinnen. Voor mij springen ze er meteen uit. Dat die zin later in het verhaal op een bepaalde manier terugkomt in een enorme tegenstelling vind ik nog veel leuker. Fijn geschreven verhaal en net als de hoofdpersoon ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig of die ene keer ook meteen een voltreffer was.

In harmonie

Marc: Een prachtig verhaal dat herkenbaar is door de normale dagelijkse handelingen. Ik ben geen fan van de typografische keuzes om met drie kleuren tekst te werken. Ik begrijp wel dat het de verschillende ‘engeltjes-op-de-schouder-van’ zijn, maar ik vond het te veel afleiden. Wel waardeer ik de creativiteit om een verhaal niet alleen door woorden, maar ook door opmaak een bepaalde sfeer te geven.

Sanna: Dit verhaal is van mezelf


Ben jij schrijver en wil je ook feedback op jouw verhaal, doe dan mee met de schrijfuitdaging van  maart.