Verdriet is nooit alleen maar verdriet.
Het is ook woede, wanhoop, frustratie.
We voelen niet in oorspronkelijke kleuren
We voelen niet alleen maar blij of boos

We voelen in een scala van kleuren
en daarom is niets ooit gelijk,
voelen we nooit twee keer hetzelfde
en verlangen we ons hele leven
naar eenmalige gevoelens
die niet te dupliceren zijn

Het zal nooit meer zijn zoals het nu was.
Of nu
of nu
of nu

Toch wil ik iets bouwen,
dat kan ook best
het gebouw waar ik
niet helemaal meer thuis ben
is de fundering voor mijn nieuwe huis

Een nieuwe plek
voor nieuwe kleuren
en nieuwe klanken

maar misschien nog wel
met jou


Het schrijven aan hele korte verhalen of poëzie is niet helemaal nieuw voor mij. Tijdens een workshop van Eroscripta schreef ik al eens ‘Helder‘. Het is een andere manier van schrijven en het maakt de ‘schrijfspieren’ los, waardoor ook andere verhalen en ideeën meer ruimte krijgen. Een aanrader voor iedere auteur die zo nu en dan eens vast loopt. Schrijf eens wat anders dan je gewend bent, op een andere manier, in een andere vorm. Laat gedachten en gevoelens gaan, geef ze de ruimte en zet ze op papier. Soms kan er iets heel moois uitkomen. Dat gebeurt bij mij ook wanneer ik werk aan mijn eroflash pagina of aan verhalen zoals hierboven. Geef je fantasie nieuwe kleuren en deze zal groeien 🙂